Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


15 september 2004


Etten - Kop - staart


De politie heeft dinsdag het rijbewijs van een 44 jarige inwoner uit Terborg ingevorderd. Op de Zeddamseweg vond dinsdag rond 18.50 uur een aanrijding plaats, waarbij de man uit Terborg tegen de auto van een 57 jarige man uit Gaanderen botste. Bleek dat de man uit Terborg had gedronken. Hij blies 2,0 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal opgemaakt.


Aalten - Meisje licht gewond


Dinsdagavond raakte een 10 jarig meisje licht gewond na een aanrijding. Het meisje fietste de kruising Ludgerstraat / Polstraat op, maar zag waarschijnlijk een auto over het hoofd. De 23 jarige bestuurder uit Veenendaal kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje raakte licht gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.


Hengelo - Onder invloed


De politie controleerde in de nacht van dinsdag op woensdag op de Aaltenseweg een 47 jarige bestuurder uit Hengelo. De man blies 0,5 prom.
Op de Ziewentseweg in Lichtenvoorde controleerde de politie een 22 jarige Winterswijker. Deze bestuurder blies eveneens 0,5 prom. Beide bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


Doetinchem -Fietsendief aangehouden


De politie heeft dinsdagavond een 49 jarige inwoner uit Doetinchem aangehouden. Een benadeelde zag, dat zijn fiets door de inzettingen van een auto bij een flat was uitgeladen.
Hij waarschuwde de politie en agenten troffen in de bewuste kelderbox drie fietsen aan, die kennelijk gestolen waren. De fietsen zijn in beslag genomen. De Doetinchemmer werd in verband met het onderzoek ingesloten en legde over zijn aandeel een verklaring af.


Zieuwent - Insluiping woning


Een inwoonster uit Zieuwent heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee uit haar woning aan de Dorpsstraat. De portemonnee werd rond 19.00 uur weggenomen uit de keuken, terwijl de bewoonster even elders in de woning was. In de portemonnee zat een onbekend geldbedrag en diverse pasjes.


Doetinchem - Zakkenroller actief


Tijdens de weekmarkt in Doetinchem werd de portemonnee van een 48 jarige inwoonster uit Lievelde weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe portemonnee met een knipsluiting, met daarin geld, pasjes en cadeaubonnen.
Een 66 jarige inwoonster uit Doetinchem mist na het bezoek aan de markt ook haar portemonnee. De grijze portemonnee werd uit haar tas gehaald.


Winterswijk - Controle


De politie heeft dinsdagmiddag en -avond in het buitengebied van Winterswijk gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 2x teveel vermogen bromfiets, 1x niet dragen autogordel, 2x niet dragen helm op de bromfiets, 1x te gladde achterband bromfiets, 2x voor het fietsen zonder verlichting en 1x voor afval verbranden. Twee crossers werden gewaarschuwd voor het rijden op de openbare weg. Er werden 18 blaasproeven afgenomen; niemand had gedronken.


Borculo - Snelheidscontrole


Door de politie werd dinsdagmiddag gecontroleerd op de Ruurlosweg. Hier geld een max. snelheid van 50 km. Er werden 12 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km. Verder werden 2 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Lichtenvoorde - Boetes bij controle


Dinsdag werd door de politie gecontroleerd op de Varsseveldseweg. Er werd 5 maal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 maal voor het niet hands free bellen.


EINDE BERICHTEN


.---- --