Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 september 2004


APELDOORN - Rugpijn door aanrijding


Een 55-jarige automobilist uit Almere liep dinsdag op de Europaweg door een aanrijding rugpijn op. De man moest rond 08.55 uur voor het verkeer voor hem afremmen. Dit werd te laat gezien door een 36-jarige automobiliste uit Almere. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Almere klaagde over pijn in zijn rug maar hoefde niet naar het ziekenhuis.


APELDOORN - Fietser gewond bij botsing


Een 13-jarige Apeldoornse fietser raakte dinsdagmorgen op de kruising Oosterlaan/Kanaal Noord gewond door aanrijding met een 37-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De jongen wilde rond 09.00 uur het kruispunt oversteken, zag wel van rechts de auto, maar dacht er nog voor langs te kunnen rijden. Ondanks de geringe snelheid van de auto kon de vrouw niet meer tijdig remmen en een aanrijding was het gevolg. De jongen liep een gekneusde enkel op en de fiets, van zijn moeder, raakte totaal vernield.


APELDOORN - Buspassagiere gewond door bijna botsing


Een 80-jarige Apeldoornse vrouw raakte dinsdagmiddag op de Bosweg in een bus van Connexxion lichtgewond toen de bus plotseling moest remmen. De 50-jarige buschauffeur uit Apeldoorn moest rond 17.30 uur plotseling remmen voor een auto. De vrouw, die voorin zat, kwam met haar hoofd tegen de glasplaat aan. Zij liep een sneetje boven haar linkeroog op dat flink bloedde. Een ambulance bracht de vrouw naar het Lukasziekenhuis waar het sneetje werd gehecht. Connexxion zal de vrouw een bloemetje sturen.


HOENDERLOO - Wielrenner gewond door botsing


Bij een aanrijding tussen twee wielrenners raakte dinsdagavond op de Oude Arnhemseweg een 65-jarige man uit Twello gewond. De man reed samen met een 37-jarige plaatsgenoot over het wildrooster. De 37-jarige man kwam rond 19.25 uur ten val. De 65-jarige wielrenner kon hem niet meer ontwijken en ging ook onderuit. Hij liep enkele schaafwonden en een hersenschudding op. Een ambulance bracht het slachtoffer voor onderzoek naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag vanaf de Mergelland een auto gestolen. Het gaat om een grijze Opel Safira met het kenteken 06-LH-PZ. De 49-jarige Apeldoornse eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Vlam in de pan oorzaak brand


De vlam in een pan met boter was dinsdagmiddag de oorzaak van een keukenbrand in een woning aan de Anna Bijnsring. Een buurvrouw ontdekte rond 16.35 uur de brand terwijl de bewoonster boven was. De brandweer had het vuur snel onder controle. De keuken liep brandschade op en de rest van de woning rook- en waterschade. De 38-jarige bewoonster liep ademhalingsklachten op en werd voor onderzoek naar het Lukasziekenhuis vervoerd.


LOENEN - Werknemer bekneld in machine


Een werknemer van een papierfabriek in Loenen raakte dinsdagmiddag bekneld tussen de rollerbak en de rest van een machine. De man moest rond 17.25 uur samen met een collega een papierbreuk herstellen. De man raakte met zijn bovenlichaam bekneld en liep enkele gekneusde ribben op. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.


Einde berichten---- --