Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


15 september 2004


Epe - verkeersongeval.


Een 35-jarige automobiliste uit Emst en haar 3-jarig dochtertje raakten dinsdag (14-09) rond 12.10 uur lichtgewond bij een aanrijding op de Brakerweg. De vrouw verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, raakte met de rechterzijde van de auto een boom en rolde vervolgens op de kop. Omstanders hielpen moeder en dochter uit de auto.
Beiden zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het Lukas Ziekenhuis te Apeldoorn.


Vaassen - inbraak auto.

Tussen maandag (13-09) om 21.00 uur en dinsdag (14-09) om 06.00 uur werd er ingebroken in een bedrijfsauto aan de Woestijnweg. De dader vernielde een ruitje en een portierslot.
Ontvreemd werd een gereedschapskist, inh, gereedschap speciaal geschikt voor het werken met hoogspanningmateriaal alsmede 3 boormachines.


Epe - zakkenroller actief.

Een 52-jarige vrouw uit Epe werd op dinsdag (14-09) rond 11.20 uur tijdens het winkelen beroofd van haar portemonnee. Ze had haar boodschappentas aan het winkelwagentje hangen en toen ze de boodschappen wilde afrekenen, miste ze de portemonnee.
Even daarvoor had zij nog een fors geldbedrag gepind bij de bank.
Tevens zaten er diverse pasjes, waaronder een bankpasje, in de portemonnee.
De politie waarschuwt tegen zakkenrollers en adviseert portemonnees goed op te bergen. Meer tips via www.politie.nl


Nunspeet - inbraak bedrijfsauto.

In de nacht van maandag op dinsdag (13/14-09) werd er ingebroken in een bedrijfsauto aan de Uitleg. Ontvreemd werd een grote hoeveelheid gereedschap, waaronder een motorzaag met diamantschijf, een kettingzaag, een decoupeerzaag en boormachines.


Ermelo - verkeersongeval.

Op dinsdag (14-09) vond er rond 16.30 uur een aanrijding plaats op de Flevoweg, waarbij drie auto's zijn betrokken. Alle drie de auto's reden vanuit de richting Apeldoorn.
De eerste auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Harderwijk, werd ingehaald door een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn. Tijdens de inhaalmanoeuvre naderde een 45 jarige automobilist uit Apeldoorn en stuurde met zijn auto naast de Apeldoorner, waardoor er drie auto's naast elkaar reden. De laatste auto belandt met de linkerwielen in de linkerberm en de bestuurder weet na een tiental meters de auto weer op de rijbaan te krijgen, maar belandt vervolgens op de rechter rijbaan en duikt dan via een greppel het maisveld in. Deze auto komt op zijn kant te liggen en de bestuurder kan er zelf uitklimmen.
Vermoedelijk wordt de tweede auto van de Apeldoorner meegezogen door deze actie en ondergaat hetzelfde lot als de laatste auto. Tijdens deze manoeuvre raakt hij nog de linker voorzijde van de eerste auto. De auto komt op de kop terecht en bestuurder en een passagier kunnen zelfstandig de auto verlaten.
De 45-jarige automobilist uit Harderwijk werd met een gebroken sleutelbeen ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.
Door de aanrijding ontstond een opstopping. Terwijl de politie het verkeer regelde, ontstond er zo'n 700 meter verder een aanrijding (zie hieronder).


Ermelo - verkeersongeval.

Op dindag (14-09) vond er op de N302, nabij de rotonde Speuld, een verkeersongeval plaats. Ivm de aanrijding op de Flevoweg (zo'n 700 meter verder) was er een file ontstaan. Een 21-jarige automobilist uit Harderwijk zag te laat de stilstaande auto voor hem, remde hard op het natte wegdek en belandde in een slip. De auto gleed vervolgens door en kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer kwam ter plaatse ivm een mogelijke beknelling. Eenmaal aangekomen bleek de automobilist al uit de auto te zijn. Hij klaagde oa over een pijnlijke nek en werd door het ambulancepersoneel behandeld. De auto werd total loss afgevoerd.


EINDE BERICHTEN---- --