Rabobank Nederland

Rabobank verzorgt financiering windmolenpark in India 14:45
---

Rabobank International verzorgt via haar dochter Rabo India Finance de financiering voor de bouw van een windmolenpark in de Indiase provincie Karnataka. Dit windmolenpark wordt gebouwd in opdracht van het mijnbouwbedrijf MSPL, een van de grootste exporteurs van ijzererts in India. MSPL gebruikt het windmolenpark voor de opwekking van energie voor de eigen bedrijfsprocessen en als bron van inkomsten door de verkoop van elektriciteit. Met de investering is een bedrag gemoeid van 30 miljoen euro. Het windmolenpark heeft een vermogen van 32,4 Megawatt. De elektriciteit die dit project produceert is voldoende om 24.000 Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien.

De Rabobank is al jaren zeer actief in de financiering van milieuvriendelijke energieopwekking. In de afgelopen jaren is Rabobank International betrokken geweest bij meer dan 2.500 Megawatt aan windenergieprojecten. In Nederland is Rabobank financier van ongeveer 60% van het huidige geĂŻnstalleerde vermogen van 1000 Megawatt.

De provincie Karnataka ligt in het Zuiden van India, met als hoofdstad Bangalore, en telt ruim 53 miljoen inwoners. Het gebied is vooral bekend van de IT-industrie.