PERSBERICHT - 2004-09-15

Kaartverkoop WK voetbal in Duitsland begint in februari

De eerste fase van de verkoop van entreekaarten voor het wereldkampioenschap voetbal, dat in 2006 in Duitsland wordt afgewikkeld, begint al in f ebruari2005.

Het organisatiecomité van het WK 2006 heeft dezer dagen voor de volledige afwikkeling van de kaartverkoop een samenwerkingsverdrag gesloten met de firma CTS Eventim AG in Bremen, Europas grootste marketingorganisatie voor concert-, toneel- en sportevenementen.

In totaal zal CTS Eventim via zijn kanalen rond 3 miljoen kaarten voor de diverse wijdstrijdstadions aan de man proberen te brengen. Het organisatiecomité heeft in zijn budget een bedrag van 200 miljoen uit de kaartverkoop gecalculeerd.

In de eerste verkoopfase worden zowel losse biljetten als aan één team gekoppelde kaarten (zogeheten team specific tickets) aangeboden. De exacte manier van verkoop wordt op een later tijdstip vastgelegd en via de media en de officiële website www.FIFAworldup.com bekendgemaakt.

De prijzen van de kaarten voor de voorronden van het WK 2006 met uitzondering van de openingswedstrijd komen te liggen tussen de 35 en 100, inclusief belasting en recht op openbaar vervoer rondom de stadions, maar exclusief verzendkosten. Elke kaart zal in verband met elektronische ingangscontrole bij de stadions worden voorzien van een zg. RFID-chip (Radio Frequency Indentification). Samen met de registratie van de naam van de koper van de kaart moet dit systeem voor een hoge mate van veiligheid zorgen.

De wedstrijden om het WK 2006 in Duitsland worden gespeeld in stadions in Berlijn, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Keulen, Leipzig, München, Neurenberg en Stuttgart.

Meer info:
FIFA WM 2006, Organisationskomitee Deutschland, Otto-Fleck-Schneise 6a, D-60528 Frankfurt am Main, tel. 00 49. 69 20060, internet: www.FIFAworldcup.com


* Zie voor meer toeristische informatie over Duitsland ook: Toeristisch Persbulletin Duits Verkeersbureau september 2004