Gemeente Zwolle

Devotentunnel krijgt nieuwe wandschildering

De Devotentunnel in Zwolle krijgt een uitgebreide opknapbeurt. Oude graffiti wordt verwijderd, waarna kunstenaars samen met Zwolse jongeren de tunnel gaan beschilderen. Het opknappen gebeurt in samenwerking met de stichting Travers.

Deze week is de gemeente gestart met het zandstralen en schoonmaken van de binnenwanden van de tunnel. De komende dagen worden de wanden geschuurd en van grondverf voorzien. Aanstaande vrijdag brengen de kunstenaars de tekening op de wanden aan, waarna de jongeren in het weekend beginnen met het inschilderen van deze tekening.

Kunstwerk
Bewoners van de wijken Diezerpoort en Aalanden maken regelmatig gebruik van de Devotentunnel. De tunnel geeft een verloederd en onveilig beeld door de vele graffiti op de wanden. Schoonmaken had tot nu toe weinig zin. De buurt zou graag zien dat de tunnel door een kunstwerk wordt opgesierd, omdat in de 'scene' van graffitispuiters de code bestaat dat er over andere (mooie) kunstwerken niet meer gespoten wordt.

Dit is? Zwolle
In de zomermaanden hebben kunstenaars uit Dieze, samen met een aantal jongeren een ontwerp gemaakt, dat op de binnenwanden van de tunnel wordt getekend. Het opknappen van de Devotentunnel is een onderdeel van het Zwolse project ´Dit is ? Zwolle´. Onder deze titel wil de gemeente Zwolle burgers bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte. Onder de naam ´Dit is? Zwolle´ worden verschillende deelprojecten uitgevoerd. Het uiteindelijke doel van het project is de veiligheidsbeleving van alle Zwollenaren te vergroten, door duidelijke toedeling van verantwoordelijkheden.


---