Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


15 september 2004


Onderwerp: Politie zoekt tipgevers inzake Poolse verdachten.


De rechercheurs die het nadere onderzoek doen naar de twee Poolse mannen, die ervan verdacht worden op zondag 5 september. jl. in Vaassen uit een woning aan de Sprengenkampweg een fototoestel te hebben weggenomen en eerder die nacht in Vaassen een overval te hebben gepleegd op een 85 jarige vrouw in haar woning aan de Suikerbrink, willen graag in contact komen met getuigen en tipgevers van de beide misdrijven.
Tipgevers en getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.


De politie is met name op zoek naar wandelaars, fietsers en andere getuigen die tijdens de zoekactie op de bewuste zondagmiddag de politie op het spoor van de vluchtende verdachten zetten.
Vanwege de geboden haast tijdens het zoeken, kon de politie niet van alle tipgevers namen en adressen noteren, maar zij hecht er toch waarde aan om nog een korte verklaring van hen op te nemen.


De zoekactie begon zondagmiddag 5 september toen bewoners van een woning aan de Sprengenkampweg de twee inbrekers overliepen en achter hen aan gingen.
De gealarmeerde politie zette het nodige personeel in en zelfs een helikopter van het KLPD verleende assistentie bij de zoektocht.
Na vier uur intensief speuren kon één van de verdachten in een kerstbomenbosje worden aangehouden.


Getuigen die de politie tijdens de zoektocht hebben geholpen, maar nog niet uitgebreid zijn verhoord, maar ook getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.


Einde bericht---- --