Gemeente Utrecht

1500 nieuwe woningen op Woonmanifestatie Leidsche Rijn Utrecht 2004

Zaterdag 25 september van 11.00 tot 16.00 uur presenteren projectontwikkelaars hun nieuwe woningaanbod in het Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Verlengde Vleutenseweg 32. Tegelijkertijd met de woonmanifestatie vindt een informatiemarkt plaats, bedoeld voor bewoners en toekomstige bewoners van Leidsche Rijn. De informatiemarkt laat aan de hand van optredens en presentaties het omvangrijke culturele en sportieve aanbod in Leidsche Rijn zien. Ook kunnen bezoekers aan de hand van fietsroutes zelf een kijkje nemen in Leidsche Rijn.

Woningaanbod

Sinds de vorige woonmanifestatie in 2002 is er in Leidsche Rijn veel veranderd. Naast Langerak, Veldhuizen en Parkwijk zijn de nieuwe wijken Terwijde en Vleuterweide inmiddels een jaar bewoond. In De Balije ontvingen onlangs de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis.

Nu de contouren van Leidsche Rijn steeds zichtbaarder worden, is goed te zien hoe verschillend de wijken en woningen in Leidsche Rijn zijn. En dat is ook de opzet. Want bewoners kiezen steeds bewuster voor hun woonomgeving. Ook het nieuwe aanbod biedt voor ieder wat wils, in verschillende wijken, prijsklassen, koop- en vrije sectorhuurwoningen, appartementen, eengezinswoningen en vrije kavels. Tijdens de woonmanifestatie is het allemaal te vinden. Deelnemende projectontwikkelaars zijn: Bouwfonds Fortis, AM Wonen, BAM, Ballast Nedam, Bemog, BPF Bouwinvest, Geelen Bouw, Hopman Interheem, Rabo Vastgoed, Tetteroo, Vabo en Vastbouw.

Programma

Gedurende de woonmanifestatie is er een informatiemarkt op het buitenterrein met diverse instellingen die actief zijn in het gebied, zoals het Wijkbureau Leidsche Rijn, Waterschap De Stichtse Rijnlanden, kasteel de Haar, Cultuur 19, gezondheidszorg Leidsche Rijn etc

Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er podiumoptredens voor jong en oud met fragmenten uit de Leidsche Rijn Musical, een Slagwerk Festival, rapsongs, en een kindertheaterkoor.

Geheel vernieuwd Informatiecentrum Leidsche Rijn

Dat Leidsche Rijn de afgelopen jaren is gegroeid en veranderd, is ook te zien in het informatiecentrum zelf dat al zeven jaar dé plek is voor oriëntatie op het wonen in dit nieuwe stadsdeel van Utrecht. Vanaf 25 september opent het vernieuwde Informatiecentrum haar deuren. De bezoeker kan zich per wijk oriënteren op de woning van zijn of haar keuze.

Gehele actuele woningaanbod Leidsche Rijn op één website

Vanaf volgende week beschikken woningzoekenden over een actueel overzicht van aangeboden koopwoningen en vrije sectorhuurwoningen Leidsche Rijn op één website. Via www.leidscherijn.nl kunnen zij zoeken in het woningaanbod op prijsklasse, wijk en type woning. Tot nu toe was het woningaanbod Leidsche Rijn door de verschillende aanbieders verspreid over verschillende websites. Uit onderzoek onder de woningzoekenden bleek behoefte aan bundeling.

Route

De woonmanifestatie is in verband met de drukte het handigst te bereiken per fiets. Voor autoverkeer zijn parkeerverwijzingen aangebracht. De eerste 100 fietsers ontvangen een leuke attentie.

Nadere gegevens over het programma, woningaanbod en een routebeschrijving van de Woonmanifestatie Leidsche Rijn zijn beschikbaar via de website www.leidscherijn.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dick de Jong, Projectbureau Leidsche Rijn

telefoon: 030-286 7005 en 06-517 03 076

email: d.de.jong@utrecht.nl

Stephanie Teelen,

telefoon: 030-2731929 en 06-24664567

Het informatiecentrum Leidsche Rijn is gevestigd aan de Verlengde Vleutenseweg 32 te Utrecht.

Het informatiecentrum is tijdens de woonmanifestatie op zaterdag 25 september geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Telefoonnummer 030- 286 3850. www.leidscherijn.nl

De disclaimer van toepassing op e-mail van de gemeente Utrecht

vindt u op: http://www.utrecht.nl/emaildisclaimer