Politie Drenthe

Politie houdt drankrijder Roldermarkt aan

Assen 15-09-2004

Controleurs van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu geld hebben dinsdag bij een alcoholcontrole rond de Roldermarkt een 67 jarige automobilist uit Oosterwolde aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De man werd op de Nijlanderstraat van de weg gehaald met 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Het kost hem voorlopig zijn rijbewijs en op termijn mag hij zich voor de rechter verantwoorden.

Bij de alcoholcontrole hebben bijna 800 automobilisten meegewerkt aan een blaastest.

12000 automobilisten gecontroleerd
De afgelopen week zijn bij diverse snelheidscontroles van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld in Drenthe zon 12000 autos en motoren gecontroleerd op overtreding van de maximum snelheid. Er zijn ruim 1300 automobilisten/motorrijders geflitst omdat ze met een te hoge snelheid door de radar reden.

De N34 bij Borger scoorde opmerkelijk laag. Van de 3500 autos die daar passeerden reden er 21 sneller dan 87 kilometer per uur. De snelste kwam langs met 134 kilometer per uur.

Relatief hoog was het resultaat bij een radarcontrole op N371 bij Hoogersmilde. Bij twee controles binnen de bebouwde kom zijn 2120 autos gecontroleerd. Daarvan reden er 530 sneller dan 57 kilometer per uur. Er is een hoogste snelheid gemeten van 105 kilometer per uur.

Controles komende week

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de vogende controles op de rol:

Vrijdag 17 september staat de radarauto op de Dorpsstraat in Nieuw Weerdingen en op de Westenesscherstraat en de St. Gerardusstraat in Emmen.

Maandag 20 september is er een snelheidscontrole op de Drentse Mondenweg

Dinsdag 21 september rijdt de onopvallende video surveillance auto door de provincie.

Woensdag 22 september staat de radarauto op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen en op de N857 bij Borger.

Donderdag 23 september is er een radarcontrole op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl