Ingezonden persbericht


Persbericht

Hotel Ibis Den Haag Centre 54ste Accor Hotel in Nederland

Den Haag, 15 september 2004 - Accor Hotels opent vandaag, midden in het centrum van Den Haag, het 11e Ibis Hotel in Nederland. Daarmee komt het aantal hotels van de groep in ons land op 54.

Accor streeft wereldwijd naar een jaarlijkse groei met 25.000 tot 30.000 nieuwe kamers. "De helft van deze uitbreiding moet tot stand komen via organische groei, de andere helft via overnames", aldus Kees van Maaswaal, Directeur Accor Nederland. "Daarop aansluitend zet de groep ook in Nederland de ontwikkeling van met name middenklasse en budget hotels voort, ondanks de onzekere markt. Wat betreft Den Haag hebben wij uit marktonderzoek geconcludeerd dat er plaats is voor een hotel in deze klasse, vooral gericht op de zakelijke markt. Met andere Accor-merken zijn we in Den Haag al voldoende vertegenwoordigd. We hebben er nu een Sofitel, een Novotel, een Dorint Novotel, een Mercure en in Scheveningen een Ibis."

Hotel Ibis Den Haag Centre is een 3-sterrenhotel en telt 197 kamers. Het staat in de Jan Hendrikstraat tussen de Grote Kerk en de Grote Markt, het meest bruisende deel van de stad met zijn vele terrassen, restaurants en winkelstraten. Na het in maart geopende Ibis Amsterdam Westcorner Hotel is het Haagse hotel het tweede met een aankleding en inrichting volgens de nieuwe lijn die is ontwikkeld door de Zwitserse architect René Stählin. Kenmerken van die lijn zijn de lichte kleuren - vooral geel en rood - en het aantrekkelijke moderne meubilair.

Betrokkenheid bij de locale samenleving heeft een belangrijke plaats in het beleid van de Accor-groep. In het verlengde daarvan zal de grote opleveringsschoonmaak van het hotel in Den Haag niet worden uitbesteed. De schoonmaak wordt op vrijwillige basis uitgevoerd door medewerkers van Sofitel, Dorint, Novotel, Mercure, Ibis en Etap Hotels. Het uitgespaarde bedrag gaat naar het Wereld Natuur Fonds.

Over Accor

Met 150.000 medewerkers in 140 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste groepen op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening. Twee belangrijke internationale activiteiten zijn:

o hotels: 4.000 hotels met circa 440.000 kamers in meer dan 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Coralia Club, Ibis, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6 en Red Roof Inn in de Verenigde Staten) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals reisbureaus (Carlson Wagonlit Travel en Frantour), restaurants en casino's;

o services aan zakelijke klanten en openbare instellingen: dagelijks maken 13 miljoen mensen in 32 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd.

Accor is in Nederland vertegenwoordigd met 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 2 Sofitel, 2 Dorint Sofitel, 7 Novotel, 2 Dorint Novotel, 25 Mercure, 11 Ibis, 1 Etap en 3 Formule I hotels. In Nederland behoren ook Carlson Wagonlit Travel en de Accor Corporate Service vouchers tot de groep Accor.