Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 15-09-2004

Aanrijdingen met letsel
COEVORDEN Een 12jarige jongen uit Coevorden botste vanmorgen tegen een auto en raakte gewond. De jongeman fietste over de Aleida Kramersingel en botste tegen de achterzijde van een daar geparkeerde personenauto. Hij sloeg hierbij met zijn hoofd door de achterruit. De jongen werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

EMMEN Vanmorgen botsten een personenauto en een tractor met aanhangwagen tegen elkaar. De 27-jarige uit Emmen afkomstige bestuurder van de auto reed over de Meerdijk in de richting van de kruising van deze weg met de Rondweg. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de 50-jarige tractorbestuurder uit Erica die uit de richting van Erm kwam. Door de klap van de aanrijding reed de tractor met aanhangwagen in een aan de westelijke zijde van de rijbaan gelegen sloot om hierna nog over het fietspad door te rijden en tegen een boom aan de andere zijde van het fietspad tot stilstand te komen. De bestuurder van de tractor werd door de klap van de aanrijding uit zijn cabine geslingerd en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd. De autobestuurder kwam met de schrik vrij.

ASSEN Vanmiddag werd op de Oude Molenstraat een overstekende 77-jarige vrouw uit Assen geschept door een personenauto. Na onderzoek bleek dat de 32-jarige uit Assen afkomstige bestuurder achter een met optische geluidssignalen rijdende brandweer auto reed. Nadat de brandweerauto door een rood verkleerslicht was gereden en de overstekende vrouw gepasseerd was wilde deze oversteken. Ze werd geschept door de personenauto. Met onbekend letsel werd ze overgebracht naar het WZA.

Politie onderzoekt telefoonterreur
MEPPEL De politie is een onderzoek gestart naar de man die de afgelopen dagen zeker drie inwoonsters van Meppel telefonisch heeft lastig gevallen met een verhaal over ontvoering. Voor zover bekend belt de man steeds vrouwen op en zegt dat er een dochter of zus van de vrouw bij hem in de auto zit. Hij zegt dat hij deze pas zal vrijlaten als de vrouw die hij belt bepaalde dingen doet. Zo wil hij o.a. dat ze zich uitkleedt.
De politie neemt deze ergerlijke vorm van telefoonterreur hoog op en is met een onderzoek gestart. Het op deze wijze mensen dwingen bepaalde dingen te doen en de bedreiging die er in zit zijn als een misdrijf strafbaar gesteld. O.a. via telefooncentrales probeert de politie de identiteit van de man te achterhalen.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707