KWIK-FIT

Kwik-Fit daagt dealerbranche voor rechter

Eis rectificatie: Kwik-Fit daagt dealerbranche voor rechter

Harderwijk, 15 september 2004. Kwik-Fit daagt de Nederlandse Dealer Associatie (NDA) in een kort geding voor de rechter. De NDA beweerde eind vorige week ten onrechte in diverse media dat Kwik-Fit haar klanten misleidt.

De NDA baseerde zich op een onafhankelijk onderzoek dat zij hebben laten uitvoeren naar de Grote onderhoudsbeurt van Kwik-Fit. Op basis van dit onderzoek beschuldigde de NDA Kwik-Fit van het misleiden van klanten. Echter, de NDA verzuimt na diverse verzoeken van zowel Kwik-Fit als diverse media het onderzoeksrapport te overleggen.

Door de negatieve publiciteit en de suggestie dat Kwik-Fit haar klanten misleidt, heeft Kwik-Fit imagoschade opgelopen, wat het nu wil verhalen op de NDA.

Retail Directeur Jeroen van der Marel: 'Dat de NDA ons beschuldigt van het misleiden van klanten is gewoon absurd. In het NDA-huismagazine roemt de NDA juist de duidelijke communicatie van Kwik-Fit over de Grote onderhoudsbeurt. De recente uitspraken over misleiding zijn volgens ons dan ook niet gefundeerd, vandaar dat we juridische stappen ondernemen.'

Kwik-Fit biedt haar klanten juist een transparante Grote onderhoudsbeurt aan voor een vaste, lage prijs, waarbij automobilisten vooraf exact worden geïnformeerd over de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Ook ontvangt elke klant het inspectieformulier met alle gecontroleerde punten mee naar huis.

Van misleiding is dus geenszins sprake. Het feit dat het rapport niet opvraagbaar is, maakt het onderzoek nog dubieuzer. Van der Marel: 'Zoals eerder aangegeven is er paniek uitgebroken bij de dealers sinds wij de Grote onderhoudsbeurt vanaf 159,- aanbieden. Kwik-Fit toont aan dat een kwalitatieve Grote onderhoudsbeurt veel goedkoper kan. We verwachten dan ook dat de prijzen van auto-onderhoud zullen gaan dalen. Dit is dezelfde situatie als in de mobiele telefonie: sinds er meer aanbieders zijn, zijn ook de beltarieven scherp gedaald.'

Kwik-Fit toont aan dat de Grote beurt veel voordeliger kan. Auto's worden bij Kwik-Fit op 95 punten gecontroleerd en gratis APK-gekeurd. Kwik-Fit hanteert vaste prijzen voor een Grote onderhoudsbeurt, zodat de automobilist achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De prijzen die Kwik-Fit voor een Grote onderhoudsbeurt vraagt zijn namelijk niet afhankelijk van het merk of type auto, maar van het aantal cilinders en het olietype.

Kwik-Fit is marktleider op het gebied van auto-onderhoud in Nederland. Kwik-Fit is een internationaal opererend auto-onderhoudsbedrijf met meer dan 3.500 vestigingen in Europa.


---

//////////////////