Politie Limburg-Noord

Vijf tips na uitzending De Gouden Tip op 14 en 15 september
Datum: 15-09-2004
Tijd bericht: 16:47
Plaats: Venlo / Maastricht
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 14 en woensdag 15 september, heeft tot nu toe vijf bruikbare tips opgeleverd.

Alle tips kwamen binnen naar aanleiding van de twee woningovervallen in Montfort en Roermond. Verschillende kijkers hebben op de dag van de overvallen, 28 augustus, op verschillende plaatsen in Roermond verdachte mannen gezien. In één geval was daarbij ook sprake van een donkerkleurige Opel Astra. Verder kwam er een tip binnen die betrekking had op de witte bestelbus met Belgisch kenteken. Eenzelfde soort bus is recentelijk in de omgeving van Roermond gezien. Tenslotte kwam er nog een reactie binnen op de getoonde zonnebril; een kijker was op 28 augustus een soortgelijke bril elders in Limburg verloren. Alle tips worden in de komende dagen door de recherche nagetrokken. Op de moordzaak Pierre Collette en de poging tot moord op Bogdan Mircea kwamen geen reacties binnen.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op de geheel vernieuwde website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in bewegende beelden met geluid te bekijken (mits snelle internetverbinding). Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 28 september.