Openbaar Ministerie

Persberichten
15 september 2004

Verdachte mishandeling NS-conductrice aangehouden

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op vrijdag 10 september een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 13 juli een NS-conductrice te hebben mishandeld in de trein van Leiden naar Den Haag. De man is dinsdag 14 september op verdenking van poging doodslag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de man in bewaring gesteld.

In de sneltrein van Amsterdam CS naar Den Haag CS die op dinsdag 13 juli omstreeks 14.15 uur vanuit Leiden vertrok, sloeg een zwartrijder een conductrice op haar hoofd en kneep haar keel dicht. Medereizigers konden de conductrice met moeite ontzetten. Nadat aan de noodrem was getrokken, kwam de trein ter hoogte van station Laan van Nieuw-Oostindië tot stilstand. De verdachte verliet daarop samen met een medepassagier de trein.

Zowel de NS als de hoofdofficier van justitie in arrondissement Den Haag loofde in juli een beloning uit voor de degene wiens tip tot oplossing van de zaak zou leiden. In de maanden juli en augustus melden zich verschillende getuigen naar aanleiding van uitzendingen van Opsporing Verzocht en TV West en een rubriek in Spits.

De Spoorwegpolitie is de verdachte onder andere op het spoor gekomen dankzij getuigenverklaringen.