Gemeente Maastricht

Uit: Bericht uit Maastricht (week 38 / 2004)

Infowinkel Centrumplan Wittevrouwenveld

Sinds enkele maanden is er een Infowinkel in de Frankenstraat waar iedereen meer informatie kan krijgen over het Centrumplan Wittevrouwenveld.

Het Centrumplan Wittevrouwenveld is een groot samenwerkingsproject van Servatius woningstichting en gemeente. Het omvat veel nieuwe woningen, een nieuw winkelcentrum aan de Voltastraat, een totaal gerenoveerd Trefcentrum en een nieuw buurtpark rond Trefcentrum en school. In de vroegere Electrobuurt komen nieuwe eengezinswoningen en appartementen, deels ook voor ouderen. Op het Essentterrein komt een groot appartementengebouw. De uitvoering van dit Centrumplan Wittevrouwenveld is van start gegaan. Het Trefcentrum staat `in de steigers', de herbouw gaat beginnen.

Het plan heeft veel directe gevolgen voor bewoners en ondernemers in de buurt. Daarom is er een Infowinkel aan de Frankenstraat waar iedereen met zijn vragen terecht kan. Hier zijn (voorlopige) plantekeningen in te zien. De maquette van het plangebied staat er. Ook zijn er nog exemplaren (zolang de voorraad strekt) verkrijgbaar van de Infokranten die tot nu toe zijn uitgebracht.

De Infowinkel is twee middagen per week open: op woensdag van 14.00 - 18.00 uur en op donderdag van 14.00 - 19.00 uur. Op woensdag werkt er een medewerker van de gemeente, op donderdagmiddag een medewerker van Servatius. Het bezoekadres is Frankenstraat 149, het e-mailadres: infowinkel.wvv@nutsonline.nl. Bel voor meer informatie Koos Smeets van woningstichting Servatius, (043) 328 44 00 of Elise Oosterbaan van de afdeling Communicatie van Gemeente Maastricht, (043) 350 42 16.