HOOFDBEDRIJFSCHAP DETAILHANDEL

Beste Groenteman van Midden-Nederland: Eet-idee Koot

Eet-idee Koot uit Den Haag is onlangs door de jury van de verkiezing 'Beste Groenteman van Nederland' uitgeroepen tot regiowinnaar van de regio Midden-Nederland. Hij is hiermee tevens genomineerd voor de titel 'Beste Groenteman van Nederland 2004'. De Lange's Vitabron uit Zwartsluis en VOF van Bokhoven uit Drunen zijn genomineerd voor respectievelijk de regio's Noord- en Zuid-Nederland. De winnaar wordt bekendgemaakt op 15 september a.s. tijdens de vakbeurs AGF Detail in Houten.

De verkiezing 'Beste Groenteman van Nederland' wordt voor het zevende achtereenvolgende jaar georganiseerd op initiatief van Agf Promotie Nederland, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Agf Detailhandel Nederland, de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en het HBAG Groenten en Fruit. Middels een vragenlijst werden de groentespecialisten ondervraagd over onderwerpen als hygiëne, presentatie, productaanbod, inrichting, personeelsbeleid en de algemene bedrijfsvoering. Na een eerste selectie zijn negen kandidaten doorgegaan naar de tweede ronde. Zij kregen onaangekondigd bezoek van een onafhankelijk controleur van kwaliteitscontrolebureau AQS uit Den Haag. Kwaliteit, hygiëne, personeelsbeleid en bedrijfseconomische aspecten, zoals de aanwezigheid van een ondernemersplan, het prijsbeleid en omgang met concurrentie gaven voor de jury uiteindelijk de doorslag bij het kiezen van de regiowinnaars.

Op 15 september a.s. zal de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van kwaliteitscontrolebureau AQS, de Agf Groothandel, Silliker, AGF Promotie Nederland, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Rabobank Nederland, Vakblad Agf en ADN, bekendmaken wie de titel 'Beste Groenteman van Nederland 2004' in ontvangst mag nemen en zich daarmee een jaar lang beste groentespecialist van Nederland mag noemen.

==================================