BUILT FOR COMFORT

Ramses Shaffy en Liesbeth List herenigd op het toneel

7 JAAR NA HUN LAATSTE OPTREDEN SAMEN
RAMSES SHAFFY EN LIESBETH LIST HERENIGD IN 'VAN SHAFFY TOT PIAF'

Ramses Shaffy maakt zijn rentree op het toneel. Tijdens vier speciale voorstellingen van het concert 'Van Shaffy tot Piaf' van Liesbeth List, is hij te gast tijdens Liesbeths ode aan haar ontdekker. De voorstellingen zijn te zien op donderdag 16 september in het Oude Luxor te Rotterdam en op 12, 13 en 14 oktober in Theater Nieuwe de la Mar te Amsterdam.

Liesbeth List over de hereniging van Ramses Shaffy: 'Het is heerlijk dat dit mag gebeuren. In de afgelopen jaren is het diverse keren voorgesteld, maar er nooit van gekomen. Ik speelde onlangs een voorstelling in Caprera te Bloemendaal waar ook producent Albert Verlinde aanwezig was. Hij zag en beleefde het enthousiasme van het publiek tijdens de nummers van Ramses. Direct na afloop opperde hij het idee om Ramses te benaderen voor de vier voorstellingen in Nederland. De rest van de tournee vindt grotendeels in België plaats.'

Voor de uitvoering van het idee was de toezegging van Ramses noodzakelijk. Liesbeth List hierover: 'Toen ik het aan Ramses voorlegde, begonnen zijn ogen te stralen. Hij is heel erg fit en die man is natuurlijk als acteur, zanger, schilder, componist en tekstschrijver geboren voor het publiek. Ik ben bijzonder in mijn nopjes hiermee. Zo'n tien jaar geleden stonden we in een bomvol Concertgebouw en paar jaar daarna maakten we samen weer onze opwachting in het Concertgebouw. En nu gaat het er dan toch weer van komen. Ik weet zeker dat dit een succes wordt.'

Historie
De samenwerking tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy dateert van 1965. Ramses ontdekte Liesbeth en vroeg haar mee te doen aan zijn programma Shaffy Chantant. Vanaf die dag zijn de twee vrienden voor het leven en is hun carrière min of meer vervlochten. Die samensmelting kwam in het persoonlijk leven tot uiting, maar ook in alle theaterprogramma's en singles die ze maakten. Na Shaffy Chantant verzorgden ze samen reeksen concerten, waren ze te zien ondermeer Paso Doble, Kussen en Shaffy Chantout. Legendarisch is natuurlijk het nummer Pastorale in 1968. Door de jaren heen verschenen met enige regelmaat singles van het duo, zoals Liefdesuur en Samen in 1976.Zelfs in 2001 verscheen de Pastorale nogmaals als duet, naar aanleiding van het theaterprogramma waarin Ramses nu te gast zal zijn.

Vrijwel alle theaterprogramma's verschenen ook op LP of CD. Bovendien werden de shows vastgelegd voor televisie. In 1981 was het programma Liesbeth en Ramses de Nederlandse inzending voor het televisiefestival van Montreux.

In 2002 waren Liesbeth en Ramses te zien in de, met een Gouden Kalf bekroonde film Ramses, van regisseur Pieter Fleury. Bovendien bracht Liesbeth in 2003 een eerbetoon aan Ramses tijdens het Gala van het Nederlandse lied.

NOOT VOOR REDACTIE,