RIVM/MNP

RIVM/MNP Persuitnodiging

Uitnodiging: Aanbieding Natuurbalans 2004

Het Milieu- en Natuurplanbureau van het RIVM zal op donderdag 16 september a.s. de Natuurbalans 2004 presenteren. Vervolgens zal dr. A.N. van der Zande, Directeur-Generaal van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het boek in ontvangst nemen en een korte reactie geven.

Deze presentatie vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag. De presentatie begint om 12.00 uur en duurt ongeveer tot 13.00 uur. De presentatie is ook via internet te volgen via de interactieve pers conferentie service van het ANP (ANP-IPC) (zie ook www.anpipc.nl).

Programma
11.45 - 12.00 uur Ontvangst en mogelijkheid tot inzien van de Natuurbalans 2004.

12.00 - 12.15 uur Presentatie belangrijkste conclusies van de Natuurbalans 2004 door prof. ir. N.D. van Egmond, directeur Milieu- en Natuurplanbureau bij het RIVM.

12.15 - 12.30 uur Aanbieding Natuurbalans 2004 aan dr. A.N. van der Zande, met een korte reactie van zijn kant.

12.30 - 13.00 uur Mogelijkheid voor het stellen van vragen en interviews.

De Natuurbalans beschrijft jaarlijks de toestand van de natuur, veranderingen daarin en geeft een evaluatie van de effecten van beleid op de kwaliteit van natuur en op het al dan niet halen van de gestelde doelen.

De Natuurbalans 2004 gaat speciaal in op consequenties van de Nota Ruimte en de Agenda voor een Vitaal Platteland. Wat belooft het beleid voor de Nationale Landschappen; hoe gaat het met de balans tussen rood en groen in de Randstad? Ook komt aan de orde hoe het staat met de Europese natuurgebieden in Nederland, evenals de vorderingen met de Ecologische Hoofdstructuur en de aanpak van het weidevogelbeheer. Bijzondere aandacht gaat dit jaar uit naar de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties. Hoe kan de (rijks)overheid beter profiteren van de grote betrokkenheid van de Nederlandse samenleving bij natuur en landschap?

Bent u geĂŻnteresseerd in de Natuurbalans dan kunt u via info@rivm.nl een embargoformulier opvragen om samenvatting en persbericht alvast te ontvangen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het RIVM (Annette Slokker 030-2743982).

Met vriendelijke groet,

Drs. Annette Lijdsman-Schijvenaars
Hoofd Communicatie RIVM

14 sep 04 08:55