Gemeente Delft

Verkeersactiedag op De Bonte Pael

Burgemeester Verkerk bezoekt op donderdag 16 september de speciale verkeersdag die op R.K. Basisschool de Bonte Pael wordt georganiseerd. De burgemeester onthult een aantal nieuw geplaatste fietsklemmen.

Op donderdag 16 september organiseert R.K. Basisschool de Bonte Pael een speciale actiedag rond het schoolverkeer. Deze actiedag valt samen met de eerste dag van de 'week van de vooruitgang' waarop landelijk aandacht wordt besteed aan het haal- en brengverkeer rond de school. Gedurende de dag werken de leerlingen aan verkeersgerichte activiteiten en krijgen ze om 13.30 uur op het schoolplein een speciale toneelvoorstelling te zien van de Ronald McDonald clowns.

Ook burgemeester Verkerk zal de actiedag bezoeken. Om 14.45 uur zal hij, samen met een jarige leerling, een aantal nieuw geplaatste stallingen onthullen voor de school in de Bikolaan en het startsein geven van de ballonnenwedstrijd.

De grootste ergernis van de school en de verkeersouders is de chaos die veroorzaakt wordt door het haal- en brengverkeer van ouders die met de auto komen. De stallingsmogelijkheden zijn niet alleen bedoeld om ouders aan te moedigen om hun kinderen voortaan met de fiets te brengen. Ze zijn ook zodanig geplaatst dat het in- en uitstappen voor de school zo veel mogelijk belemmerd, en daarmee ook ontmoedigd, wordt. Er zijn vlak bij de school twee grote parkeerplaatsen, waardoor het volgens school en verkeersouders een kleine moeite is om de kinderen de laatste 150 meter te voet naar school te brengen.

De verkeersactie maakt deel uit van het wijkprogramma 2004 voor Tanthof. De verkeersouders van de school willen de veiligheid rondom de school en in de buurt graag verder verbeteren. Deze actiedag is daarom tevens het startschot voor meerdere activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid waaraan de school en de gemeente in dit schooljaar samen aan gaan werken. Op donderdagavond is er op de school voor ouders een bijeenkomst om daarover verder te praten.

Voor nadere informatie
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015- 2602782)
-----------------------

---- --