Ingezonden persbericht


Purmerend, 16 september 2004

Een auto voor een euro

De jonge onderneming 1¤Wheels (www.1eurowheels.com) introduceert een voor Nederland volstrekt nieuw concept: je kunt er een auto huren voor ¤1 per dag. Als je tenminste bereid bent rond te rijden in een auto die volgeplakt is met reclame. De verwachting is dat weinig consumenten daar echt wakker van zullen liggen. Voor die ene euro krijgen ze immers een hele dag de beschikking over de Auto van het jaar 2004 en zijn ze ook nog eens all-risk verzekerd.

Directeur Olivier Wiegman (26), net afgestudeerd Small Business in Haarlem, legt uit: "Het idee komt uit Wenen waar Niki Lauda al langer met een soortgelijk concept werkt, genaamd Lauda Motion. Het is daar een doorslaand succes. Na een haalbaarheidsonderzoek bleek dat ook Nederland rijp is voor 1¤Wheels. Logisch, want een auto huren voor een euro, daar zegt iedereen ja op."

Het idee is even eenvoudig als geniaal. De consument is blij met een auto voor een euro per dag. De adverteerder is blij met een groot reclamebereik voor weinig geld. Wiegman: "De auto's zijn erg opvallend en rijden voortdurend rond. We schatten dat ze door zo'n 14.000 mensen per dag gezien worden. Het is booming business. We kunnen de kosten laag houden doordat we speciale afspraken hebben met Fiat Nederland over het gebruik van de auto's."

Wie 23 jaar of ouder is mag een auto huren bij 1eurowheels. Er wordt wel van je verwacht dat je tussen de dertig en honderd kilometer per dag rijdt en dat de auto net en schoon blijft. Consumenten kunnen een
1eurowheels Fiat Panda online reserveren op www.1eurowheels.com. Adverteerders kunnen ook op deze website terecht of sturen een e-mail naar info@1eurowheels.com.

Voor aanvullende redactionele informatie:


1¤Wheels
Olivier Wiegman
Purmerdijk 5
1446 RJ Purmerend
telefoon: 0299-477475
e-mail: olivier@1eurowheels.com