Gemeente Bergh

Gemeente betreurt gebruik sirene

16-09-2004

Afgelopen dinsdagmiddag rond 15.15 uur zijn veel mensen in s Heerenberg opgeschrikt door het loeien van een sirene. Het betrof hier een oude niet meer in gebruik zijnde sirene, waarvan het geluid sterk lijkt op de huidige alarm sirene. De huidige sirene wordt alleen gebruikt om de bevolking in geval van (dreigende) rampen te waarschuwen. Maandelijks op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur wordt er een oefenalarm gehouden. Omdat de sirene op een ongebruikelijk tijdstip afging namen verontruste inwoners, scholen en instellingen contact op met de gemeente met de vraag wat er aan hand was.

De reden van het gebruik was het afscheid van een medewerker van de gemeente die met pensioen is gegaan. De bedoeling was hem op een ludieke manier uit te luiden. Er is tot onze grote spijt echter voorbij gegaan aan de consequenties die het gebruik van de sirene kan hebben.

Er zijn inmiddels maatregelen genomen om herhaling in de toekomst te voorkomen. De gemeente betreurt het voorval zeer en biedt haar welgemeende excuses aan.