Getronics N.V.
Dit is een gezamenlijk persbericht van Cehave Landbouwbelang en Getronics Nederland
Amsterdam / Veghel                                                       
16 september 2004                                                        
cehave LANDBOUWBELANG besteedt ICT Activiteiten DOOR VERKOOP             
I.T. PLUS uit aan getronics                                              
Getronics verstevigt opnieuw positie op het gebied van SAP               
dienstverlening                                                          

Getronics Nederland en Cehave Landbouwbelang hebben vandaag een letter of intent getekend met betrekking tot de uitbesteding van de ICT activiteiten aan Getronics voor de duur van de resterende looptijd van de bestaande contracten met een optie op twee jaar verlenging. De definitieve contractondertekening wordt voor het eind van het jaar verwacht. Zodra deze een feit is gaat Cehave business unit I.T. Plus, die de ICT activiteiten van Cehave voor zijn rekening neemt, over naar Getronics. Met de betreffende ondernemingsraden en vakbonden wordt nog gesproken.

I.T. Plus, telt veertig medewerkers. De business unit werkt voor Cehave en andere zakelijke opdrachtgevers in de agri-food sector. De contractwaarde van de uitbesteding bedraagt circa 25 miljoen euro over een periode van 5 jaar.

I.T. Plus richt zich op SAP-services, E-business, ERP (enterprise resource planning), consultancy en project management. Voor diverse klanten heeft I.T. Plus SAP-implementaties uitgevoerd en bouwt web-enabled systemen. I.T. Plus heeft een partnership met SAP Nederland inzake SAP oplossingen voor de agrarische sector.
Daarnaast beheert I.T. Plus pc's, netwerken, security en winkelautomatiserings- apparatuur.

"Door de overname van de ICT activiteiten van Cehave verstevigen wij opnieuw onze positie op het gebied van SAP integratie en beheer. Dit nadat wij eerder deze week bekend maakten dat KPN haar business unit Application Management Consultancy, waarin eveneens veel SAP kennis is gebundeld, aan ons uitbesteedt. Dankzij deze outsourcing verstevigen wij bovendien de marktpositie van Getronics Nederland in de agri-food sector" aldus Oswald Coene, lid van de Raad van Bestuur van Getronics en Algemeen Directeur Getronics Nederland.

Tonn van de Laar, voorzitter Hoofddirectie van Cehave Landbouwbelang: "ICT wordt binnen Cehave niet langer als kernactiviteit beschouwd. Met de outsourcing van deze business aan Getronics zien wij ons verzekerd van een partner met een bewezen track record, die zorgdraagt voor de continuïteit van onze dienstverlening."

Over Getronics
Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 2,6 miljard in 2003 is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten.

Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti.

Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Madrid en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.nl.

Over Cehave Landbouwbelang
Cehave Landbouwbelang is een Europees opererende onderneming, gefocust op het (doen) produceren en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Cehave Landbouwbelang realiseert een omzet van ruim E 750 miljoen en telt circa 1.800 medewerkers. Onder de holding functioneren een zestal business units. Voeders Nederland is verreweg het grootste bedrijf met een omzet van E 500 miljoen en 600 medewerkers en vormt de kern van Cehave Landbouwbelang. In Nederland is Voeders marktleider. Cehave Landbouwbelang is een financieel sterk bedrijf en de strategie van de onderneming is gericht op het handhaven/uitbouwen van de voederactiviteiten in Nederland en gericht op expanderen in Europa.