Politie Friesland

Politieberichten van 15/9 (13.00 uur) t/m 16/9 (07.00 uur)

Fryslân 16-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Leeuwarden: inbraak clubgebouw
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een clubgebouw. Men had de deur van het secretariaat opengebroken. Weggenomen werd een gsm. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Tytsjerk.

Drachten: snelheidsovertreding
Woensdag omstreeks 14.00 uur werd op de Rijksweg A7 geconstateerd dat een 45-jarige automobilist uit Groningen reed met een gecorrigeerde snelheid van 137 km per uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: drugsbezit
Woensdag omstreeks 14.35 uur werd bij het busstation een 48-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Er werd gezien dat hij wat kocht. Bleek nog in het bezit te zijn van een stukje heroïne op een blaadje folie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Om 14.30 uur werd een 27-jarige inwoner weer gesignaleerd op het Voermanspad. Hij had hiervoor een verbod. Hij was weer een woning binnen gegaan en toen hij naar buiten kwam werd hij staande gehouden en gecontroleerd. Bleek in het bezit te zijn van twee bolletjes bruin. De man aangehouden en weer overgebracht naar het bureau.

Bolsward: algemene verkeerscontrole
Woensdag tussen 13.45 uur en 15.00 uur werden op de Oude Rijksweg 43 en Laag Bolwerk een controle gehouden. 15 tot 20 voertuigen zijn gecontroleerd. 1 mini uitgeschreven voor niet deugdelijke aanhangwagen, 1 scooter gecontroleerd op de rollentestbank en bleek een te hoog vermogen te hebben.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 17.25 uur werd in een bedrijf aan de Centrale een 25-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een video transmitter weggenomen.

Harlingen: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 19.15 uur werd in een supermarkt aan de Spoorstraat een 46-jarige inwoner van Harlingen voor winkeldiefstal aangehouden. Hij had 5 blikjes bier, waarvan hij er vier bij de kassa had afgerekend.

Ysbrechtum: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 19.00 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Folsgare over het fietspad naast het Tolhek. Hij reed in de richting Ysbrechtum. Ter hoogte van een woning reed een 36-jarige automobilist achter uit het fietspad op. Op het laatste moment zag hij de bromfiets afremmen. De 17-jarige kon zijn bromfiets niet meer stoppen en botste tegen de auto. Door de aanrijding raakte de 17-jarige gewond aan zijn rechterbeen en werd per ambulance overgebracht naar het
Antoniusziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: eenvoudige mishandeling
Woensdag omstreeks 17.55 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij in de Sleedoornstraat. Ter plaatse een hoop geschreeuw van twee ploegen. Toen de politie bijna de twee groepen had gescheiden, sprong een 17-jarige inwoner van Groningen, achter de politie om op een man en begon op hem in te slaan. Hij werd aangehouden en kwam op de grond terecht, waarbij hij op zijn schouder terechtkwam. De schouder bleek hierdoor uit de kom te zijn. Oorzaak was waarschijnlijk dat in een coffeeshop aan de Zuidergrachtswal een groep Antillianen zat die bedreigd werden door een groep Leeuwarders met knuppels en stokken. Men liep vervolgens richting Sleedoornstraat en toen sloeg de vlam in de pan. Ter plaatse zijn in de bosjes een mes en een kapotte fietsketting aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Ook werd een zakje met 12 bolletjes drugs aangetroffen. Deze bleken eigendom te zijn van een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.