Gemeente Gouda


04.207 kaders voor hoogbouw vervroegd

datum: 15 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182 - 588393

kaders voor hoogbouw vervroegd

Wethouder Jan Vermeij heeft opdracht gegeven voor het maken van een notitie over hoogbouw. Er is de laatste tijd veel discussie over de vraag hoe hoog er kan en mag worden gebouwd in Gouda. De wethouder geeft hiermee gehoor aan de wens van de raadsleden en signalen uit de stad. De huidige planning gaat uit van een vaststelling van de notitie nog dit jaar.

In Gouda is er de laatste maanden veel discussie over hoogbouw. Onder andere de bouwinitiatieven voor de JP Thijssenlaan en de Graaf Florisweg hebben hier aan bijgedragen. De bewoners hebben zich tot het college en de raad gewend met het dringend beroep om eerst een kaderstellende discussie te voeren alvorens er besluiten kunnen worden genomen over bouwplannen voor hoge gebouwen.

Tot dusver was het de bedoeling van het college om hoogbouw onderdeel uit te laten maken van een volgend jaar op te stellen ruimtelijke structuurvisie. De notitie hoogbouw krijgt nu voorrang en zal hiermee een eerste bouwsteen zijn voor de nog op te stellen ruimtelijke structuurvisie. Bouwplannen waarover reeds besluitvorming heeft plaatsgevonden zullen niet opnieuw in dit proces worden betrokken. Dat geldt wel voor plannen die nog in een initiatieffase verkeren en waarvoor nog onderzoeken en studies lopen.

aanpak

De gemeente Gouda start per direct met het verzamelen van gegevens. Ook zal al in oktober de eerste consultatieronde worden gehouden onder de leden van de raadscommissie. De eerste behandeling van de notitie kan plaatsvinden op de vergadering van de raadscommissie in november. De definitieve vaststelling door de gemeenteraad is gepland in december van dit jaar.


- einde bericht -