KAS BANK

PERSBERICHT

16 September 2004

Concurrentiepositie in Frankrijk verbeterd

KAS BANK sluit aan op Banque de France

KAS Bank is als eerste buitenlandse bank direct aangesloten op de betalingsinfrastructuur van de Franse Centrale Bank. Hierdoor is KAS BANK in staat betalingen direct via haar eigen rekening bij de Banque de France af te wikkelen. KAS BANK was al sinds 2001 actief als General Clearing Member en settlement agent op de Franse markt, maar betalingen van clearing en settlement posten verliepen via een Frans intermediair. Met deze nieuwe directe aansluiting heeft de KAS BANK haar concurrentiepositie in een van Europa's belangrijkste effectenmarkten verbeterd. Deze disintermediatie bespaart de bank kosten en er treedt een versnelling in ons proces op waardoor kwaliteit en betrouwbaarheid worden vergroot.

Coen Laan, head of Special services and payments, zegt: "De afgelopen drie jaar is hard gewerkt om alle benodigde licenties te verkrijgen en technische faciliteiten te realiseren. Nu is KAS BANK de eerste buitenlandse bank ter wereld , zonder Franse vestiging, die direct is aangesloten op het Franse betalingssysteem. Voor onze bank is dit een belangrijke doorbraak op de Franse markt."

Deze aansluiting is een verdere concrete invulling van de KAS BANK strategie, die er op is gericht directe aansluitingen te realiseren op alle belangrijke Europese infrastructuren. Hiermee positioneert KAS BANK zich als de Europese specialist voor effecten- en informatiediensten.

Profiel KAS BANK

De KAS BANK is een gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan modulaire effecten- en management- informatiediensten.