Politie Limburg-Zuid

Matras brandt in politiecel

Maastricht 16-09-2004 - Op woensdagmiddag 16 september 2004, omstreeks 14.10 uur, kwam er een (automatische) brandmelding in het arrestantencomplex van het regiopolitiebureau in Maastricht.

Bleek dat er een matras in een van de cellen in brand stond hetgeen gepaard ging met enige rookontwikkeling. Personeel van het arrestantencomplex heeft de arrestant (een verwarde vreemdeling) die zich in de betreffende politiecel bevond, uit de cel gehaald en naar buiten gebracht. Hij werd met verschijnselen van rookvergiftiging en lichte brandwonden aan diens onderarmen, overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht.

Het ontruimingsplan was meteen in werking gesteld en alle overige 12 arrestanten werden uit het complex gehaald. Zij werden even elders op het terrein van het politiebureau ondergebracht en uit voorzorg door personeel van de GGD onderzocht. Die hoefden echter verder niet medisch te worden verzorgd. De brandweer heeft de matrasbrand snel geblust. Omdat er sprake is van rook en roetschade in het arrestantencomplex, werd besloten alle arrestanten in cellen elders in de regio onder te brengen. Het gebeurde heeft geen invloed gehad op het functioneren van andere afdelingen in het politiebureau. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de precieze oorzaak van de matrasbrand in de politiecel.