Politie Noord- en Oost Gelderland

verkeersongeval

Ermelo 16-09-2004 - Op dinsdag (14-09) vond er rond 16.30 uur een aanrijding plaats op de Flevoweg, waarbij drie autos zijn betrokken. Alle drie de autos reden vanuit de richting Apeldoorn.

De eerste auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Harderwijk, werd ingehaald door een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn. Tijdens de inhaalmanoeuvre naderde een 45 jarige automobilist uit Apeldoorn en stuurde met zijn auto naast de Apeldoorner, waardoor er drie autos naast elkaar reden. De laatste auto belandt met de linkerwielen in de linkerberm en de bestuurder weet na een tiental meters de auto weer op de rijbaan te krijgen, maar belandt vervolgens op de rechter rijbaan en duikt dan via een greppel het maisveld in. Deze auto komt op zijn kant te liggen en de bestuurder kan er zelf uitklimmen. Vermoedelijk wordt de tweede auto van de Apeldoorner meegezogen door deze actie en ondergaat hetzelfde lot als de laatste auto. Tijdens deze manoeuvre raakt hij nog de linker voorzijde van de eerste auto. De auto komt op de kop terecht en bestuurder en een passagier kunnen zelfstandig de auto verlaten.

De 45-jarige automobilist uit Harderwijk werd met een gebroken sleutelbeen ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

Door de aanrijding ontstond een opstopping. Terwijl de politie het verkeer regelde, ontstond er zon 700 meter verder een aanrijding (zie hieronder).