Nieuwe beveiligingsoplossingen van Symantec bieden uitgebreide bescherming tegen de nieuwste online bedreigingen

Symantec

Leiden, 16 september 2004 -

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert een nieuwe reeks internetbeveiligingsoplossingen voor consumenten en thuisgebruikers. De nieuwe software biedt nog betere bescherming en is speciaal ontworpen om de nieuwste en meest kwaadaardige online bedreigingen te bestrijden. Norton Internet Security 2005 biedt de gebruiker een volledig geïntegreerde suite voor internetbeveiliging en bescherming van privacy, inclusief de producten Norton AntiVirus 2005, Norton Personal Firewall 2005 en Norton AntiSpam 2005 die ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

Norton AntiVirus 2005
Norton AntiVirus 2005 is uitgerust met een nieuwe Internet Worm Protection-technologie, die gebruikers beschermt tegen nieuwe types gecombineerde internetwormen, die zich snel verspreiden en het systeem aanvallen via verscheidene ingangspunten. Internet Worm Protection blokkeert de online toegangspoorten om de verspreiding tegen te gaan van wormen als Sasser en Blaster, die zich verspreiden via kwetsbaarheden die niet beveiligd zijn via de traditionele antivirusprogrammas.

Norton AntiVirus 2005 zorgt voor een betrouwbare, automatische scanning en verwijdering van virussen, wormen en Trojaanse paarden. Norton AntiVirus 2005 omvat een functie om spyware te detecteren, waardoor gebruikers zich beschermen tegen programmas die de veiligheid van het systeem in gevaar kunnen brengen, privé-gegevens kunnen bespioneren of het online gedrag van de gebruiker kunnen traceren.

Norton Personal Firewall 2005
Om de privacy van de gebruiker te beschermen, bevat Norton Personal Firewall 2005 voortaan verbeterde Privacy Control met een nieuwe tool voor het blokkeren van vertrouwelijke informatie. Hiermee kunnen gebruikers probleemloos vertrouwelijke informatie doorsturen naar betrouwbare websites, terwijl ze een waarschuwing krijgen indien ze gegevens proberen door te sturen naar onbetrouwbare sites. Het blokkeren van vertrouwelijke informatie helpt de gebruiker te beschermen tegen online phishing, een vorm van misleiding die internetgebruikers tracht te overtuigen om vertrouwelijke, persoonlijke informatie door te geven aan schadelijke en mogelijk gevaarlijke websites, wat aanleiding kan geven tot diefstal van identiteit.

Omdat elementaire firewalls niet bestand zijn tegen bepaalde, gecombineerde internetaanvallen, biedt Norton Personal Firewall 2005 voortaan een volledige, op toepassingen gebaseerde bescherming van het inkomende en uitgaande internetverkeer, in combinatie met intrusion prevention technologieën. De bekwaamheid om indringers op een veilige afstand te houden, via het intrusion prevention systeem, vormt, in combinatie met de firewall van de software, een belangrijke extra beschermingslaag die mogelijke aanvallen pro-actief identificeert. Via deze extra laag kan Norton Personal Firewall 2005 de werkelijke inhoud van het internetverkeer zorgvuldig onderzoeken om online aanvallen onvindbaar voor een elementaire firewall zonder intrusion prevention - efficiënt te identificeren en te blokkeren.

Norton AntiSpam 2005
Aangezien spam nog steeds groeit in aantal en ook steeds vaker een bedreiging vormt voor de beveiliging, biedt Norton AntiSpam 2005 verbeterde filterfuncties. Norton AntiSpam 2005 biedt additionele bescherming door frauduleuze URL internetadressen in e-mailberichten en berichten met spoofed of valse afzenderadressen op te sporen.Gebruikers kunnen eveneens kiezen om expliciete seksuele spam te filteren, zodat ongepaste content nooit hun Inbox kan bereiken. De nieuwe taalfilter biedt de mogelijkheid om e-mailberichten in bepaalde talen te blokkeren.

Norton AntiSpam 2005 onderschept en analyseert automatisch e-mailberichten via de meeste POP3-verbindingen en identificeert spam dat zijn weg zoekt naar de Inbox van de gebruiker. Norton AntiSpam 2005 integreert naadloos met de nieuwste versies van Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, Eudora, en nu ook Yahoo! Web-email, door automatisch een spamfolder te creëren en deze te gebruiken om alle e-mailberichten die geïdentificeerd zijn als spam in te verzamelen. Norton AntiSpam 2005 filtert zelfs spam in Hotmail en MSN Mail, wanneer het de berichten terugvindt via Microsoft Outlook. Als resultaat bespaart de gebruiker niet enkel tijd, maar is hij ook beschermd tegen elke misleidende of ongepaste inhoud die in spam verwerkt is. Norton AntiSpam 2005 helpt gebruikers eveneens om internetverbindingen te versnellen en afleiding op het web te beperken door vervelende pop-ups, pop-unders en banner-reclame te blokkeren.

Norton Internet Security 2005
Norton Internet Security 2005 biedt complete en automatische bescherming tegen de meest complexe internetbedreigingen via een krachtige combinatie van Norton AntiVirus 2005, Norton Personal Firewall 2005 en Norton AntiSpam 2005 in één naadloos geïntegreerde softwaresuite. Norton Internet Security 2005 is ook voorzien van een nieuwe Outbreak Alert-functie waarmee gebruikers automatisch een bericht ontvangen wanneer zich een ernstige aanval voordoet. Outbreak Alert analyseert de beveiligingstoestand van de computer en formuleert indien nodig onmiddellijk aanbevelingen om de beveiliging aan te scherpen. Bovendien zorgt Norton Internet Security 2005 ook voor gebruiksvriendelijke filtering van webcontent om kinderen en gezinnen te beschermen tegen ongewenste content.

Norton Internet Security 2005 en Norton AntiVirus 2005 zijn ook verkrijgbaar in Home Protection Packs met gebruikerslicenties tot drie pcs. Voor kleine kantoren zijn Norton AntiVirus 2005, Norton Personal Firewall 2005 en Norton AntiSpam 2005 beschikbaar in pakketten voor 5 gebruikers. Alle nieuwe Symantec 2005-producten voor internetbeveiliging, bestemd voor consumenten en thuiskantoren, zijn volledig compatibel met Microsoft Windows XP Service Pack 2.

Prijzen en beschikbaarheid
Norton AntiVirus 2005 is half september beschikbaar zijn in de Benelux. De adviesprijs inclusief BTW is EUR 59.95 voor het Nederlandstalige en het Franstalige pakket.
Norton Personal Firewall 2005 Norton Internet Security 2005 zijn eind september beschikbaar in de Benelux. De adviesprijs voor Norton Internet Security 2005 inclusief BTW is EUR 79.95 voor het Nederlandstalige pakket en EUR 89.49 voor het Franstalige pakket. De adviesprijs voor Norton Personal Firewall 2005 inclusief BTW is EUR 59.95 voor het Nederlandstalige en het Franstalige pakket. Norton AntiSpam 2005 is begin oktober beschikbaar in de Benelux. De adviesprijs inclusief BTW is EUR 39.95 voor het Nederlandstalige pakket en EUR 49.79 voor het Franstalige pakket. Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/koopinformatie.

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen.Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.