Symantec introduceert Norton SystemWorks 2005 met verbeterde dataprotectie en probleemoplossend vermogen

Symantec

Leiden, 16 september 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert Norton SystemWorks 2005, de nieuwste versie van de suite voor het oplossen van computerproblemen. Norton SystemWorks 2005 bevat voor het eerst een volledige versie van Norton GoBack, waarmee gebruikers ernstige computerproblemen kunnen oplossen door hun PC terug te zetten naar een tijdstip waarop het systeem nog goed functioneerde en de data nog intact was.

Norton SystemWorks 2005 bevat een volledige versie van Norton AntiVirus 2005. Norton SystemWorks 2005 bevat tevens Smith Micro Softwares (Nasdaq: SMSI) CheckIt Diagnostics, voor een snelle en grondige evaluatie van PC-hardware. Daarnaast bevat Norton SystemWorks 2005 een aantal producten om problemen te voorkomen en op te lossen. Norton Utilities spoort problemen op en optimaliseert de harde schijf. Een verbeterde versie van One Button Checkup maakt het mogelijk om veelvoorkomende problemen op de computer op te sporen en te verhelpen. Norton Cleanup biedt een intuïtieve methode voor het verwijderen van overbodige internetdata als cookies, cache en historie, die ruimte in beslag neemt en de systeemprestaties negatief beïnvloedt. Een andere feature is System Optimizer waarmee gebruikers de Windows XP-instellingen vanaf één locatie kunnen beheren. Daardoor is het makkelijker om snelkoppelingen te beheren en zelfs registerinstellingen te veranderen.

Norton GoBack: De klok terugzetten
Norton SystemWorks 2005 bevat Norton GoBack 4.0, de nieuwste versie van Symantecs dataprotectie-tool voor het terugzetten en terugvinden van data door het ongedaan maken van ernstige computerproblemen zoals systeemcrashes, virusschade en mislukte software-installaties. Gebruikers kunnen eveneens met een gerust hart nieuwe programmas testen door gebruik te maken van SafeTry Mode. Met deze unieke feature van Norton GoBack 4.0 kan men een tijdelijke systeemstatus creëren om software uit te proberen en kunnen veranderingen geaccepteerd of geweigerd worden. Norton GoBack 4.0 is een waardevolle tool voor PCs die door meerdere mensen worden gebruikt. De mogelijkheid gebruikersveranderingen ongedaan te maken is zeer belangrijk bij het terugvinden van bestanden of mappen die per ongeluk door andere gebruikers zijn verwijderd. Met een simpele undo-functionaliteit kunnen gebruikers fouten snel herstellen of bestanden redden.

Norton AntiVirus: Bescherming tegen blended threats Norton SystemWorks 2005 beschermt de PC tegen de nieuwste virusbedreigingen met Norton AntiVirus. Norton AntiVirus is uitgerust met een nieuwe Internet Worm Protection-technologie, die gebruikers beschermt tegen nieuwe types gecombineerde internetwormen, die zich snel verspreiden en het systeem aanvallen via verscheidene ingangspunten. Door de capaciteit om ook non-virus bedreigingen zoals spyware, adware en keystroke logging programmas te detecteren, biedt Norton AntiVirus optimale bescherming tegen internetbedreigingen. Quick Scan, een aanvullende feature van Norton AntiVirus 2005, biedt een pro-actieve defensielijn tegen virussen. QuickScan scant systemen automatisch wanneer de nieuwste virusdefinities zijn ontvangen en verwijdert bedreigingen onmiddellijk. Norton AntiVirus 2005 heeft tevens Enhanced PreInstall Scan waarmee infecties die al in het geheugen zitten, kunnen worden gedetecteerd en verwijderd. Norton AntiVirus 2005 biedt daarnaast de gebruikelijke automatische verwijdering van virussen, wormen, Trojaanse paarden en instant messaging-bedreigingen; spyware-detectie; scannen en opschonen van inkomende en uitgaande e-mails en bijlagen; en detectie van virussen in gecomprimeerde bestanden.

Norton SystemWorks 2005 Premier
Symantec introduceert tevens Norton SystemWorks 2005 Premier, met alle componenten van Norton SystemWorks 2005 en aanvullende uitgebreide computer back-upfaciliteiten om systemen moeiteloos draaiende te houden. Norton SystemWorks 2005 Premier bevat de nieuwe Symantec Recovery Disk waarmee een gebruiker een systeem dat niet wil opstarten, kan herstarten, systeemfixes en virusscans kan uitvoeren, back-up images kan opslaan en bestanden kan redden. Deze functie werkt zelfs wanneer het besturingssysteem van de computer niet reageert. De Symantec Recovery Disk werkt met NTFS- en FAT-volumes. Norton SystemWorks 2005 Premier bevat tevens Norton Ghost 9.0, de nieuwste versie voor disk imaging.

Prijs en beschikbaarheid
Norton GoBack 4.0 is per direct beschikbaar in de Benelux. De adviesprijs inclusief BTW is EUR 59.95. Norton SystemWorks 2005 en Norton SystemWorks 2005 Premier zijn eind september beschikbaar in de Benelux. De adviesprijzen inclusief BTW zijn respectievelijk EUR 89.95 en 119.95. Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/koopinformatie

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen.Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---