Gemeente Zwolle

Landschapsprijs voor Zwolle

De gemeentelijke landschapsprijs voor natuur- en landschapszorg is dit jaar naar Zwolle gegaan. Wethouder Peter Pot nam de De Horte/Dalfsen op 16 september, de provinciale contactdag voor gemeentelijke landschapscoördinatoren, in ontvangst van gedeputeerde P. Jansen. De prijs bestaat uit een plaquette en het bedrag van ¤ 4.500,-- dat de gemeente mag besteden aan een bijzondere activiteit op het gebied van natuur en landschap binnen de gemeente.

Zwolle viel het afgelopen jaar op door de vele activiteiten op het gebied van natuur- en landschapszorg. Voorbeelden zijn het pilot-project Buurtschap IJsselzone en het project Langenholte, waarbij de inbreng van bewoners erg groot is. Op die manier ontstaat een groot draagvlak voor natuur en landschap. Verder is gewerkt aan een bijzonder project voor de knoflookpad en voor 'struinnatuur' bij Berkum. Ook op het punt van deskundigheid scoort Zwolle hoog. Daarnaast is het enthousiasme van de medewerkers en het gemeentebestuur opvallend.

Landschapsprijs
Met de gemeentelijke landschapsprijs wil Landschap Overijssel gemeenten stimuleren een actief natuur- en landschapsbeleid te voeren, met name ten aanzien van particuliere landschapselementen. De provincie Overijssel ondersteunt dit initiatief. Gedeputeerde P. Jansen trad daarom op als juryvoorzitter voor deze speciale prijs. Uitreiking van de prijs is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.


---