Gemeente Roermond

'Week van de Vooruitgang' in Roermond

Van 16 tot en met 22 september 2004 worden in heel Europa weer allerlei activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. In Nederland wordt op initiatief van LOAZ, Milieudefensie, 3VO, ROVER, Fietsersbond, COS, NIGZ en Autodate de 'Week van de Vooruitgang' georganiseerd. Net als in voorgaande jaren heeft de landelijke organisatie een programma opgezet waarbij iedere dag een eigen thema heeft. Ook de gemeente Roermond verleent haar medewerking aan de 'Week van de Vooruitgang'. In Roermond vinden de volgende activiteiten plaats:

Donderdag 16 september: Op voeten en fietsen naar school Deze dag schrijft de gemeente Roermond een prijsvraag uit. De scholen worden gevraagd per klas een idee te omschrijven waarmee ouders kunnen worden gestimuleerd om de kinderen zo veel mogelijk met de fiets en te voet naar school te brengen. De klas met het beste idee krijgt van de gemeente Roermond een 'verkeerseducatiedag' aangeboden.

Zaterdag 18 september: Op de fiets naar de winkel Deze dag wordt de fietsenstalling Kloosterwandplein extra gepromoot doordat deze zaterdag gratis gebruik kan worden gemaakt van deze fietsenstalling.

Zondag 19 september: Autovrije dag Deze dag worden particulieren en organisaties in de gelegenheid gesteld activiteiten te organiseren op de openbare weg. Daarbij kan de gemeente op verzoek straten afsluiten zolang het geen belangrijke doorgaande wegen zijn.

Maandag 20 september: Fiets naar je werk Deze dag geeft de gemeente haar medewerkers een extra stimulans om deel te nemen aan de actie 'Fiets naar je werk'. Roermondse bedrijven worden opgeroepen hetzelfde te doen voor hun eigen personeel.

Woensdag 22 september: Autodate dag Deze dag opent de gemeente Roermond op haar intranet een ontmoetingsplaats voor carpoolers (alleen voor eigen personeel), zodat aanbieders en meerijders bij elkaar kunnen worden gebracht.