Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 11-8-2004

Uitnodiging Conferentie Infectieziekten 16-17 september 2004

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

IZ/2495858

11 augustus 2004

Eerder dit jaar deed u mij de suggestie om in het kader van het komende Nederlandse EU voorzitterschap het onderwerp Infectieziekten op de agenda te plaatsen. Ik heb u in mei schriftelijk geïnformeerd over de voorbereiding van de conferentie "Infectious Diseases: European Response to Public Health Risks from Emerging Zoonotic Diseases".

De conferentie heeft tot doel de aanpak op Europees niveau ten aanzien van infectieziekten te versterken door een meer geïntegreerde benadering van het humane infectieziektebeleid en het beleid ten aanzien van infectieziekten bij dieren.

Het betreft een invitational conference. Als deelnemer aan deze conferentie worden uitgenodigd vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid en van Landbouw en beleidsmakers van de respectievelijke nationale gezondheidsinstituten van de lidstaten. Ook de Chief Medical Officers zowel als de Chief Veterinary Officers ontvangen een uitnodiging.
De Europese Commissie is nauw betrokken bij de conferentie en zal ook actief deelnemen. Voorts is ook het Europees Parlement uitgenodigd voor de conferentie. Vertegenwoordigers van World Health Organisation (WHO) en Organisation Mondiale de la Sante Animal (OIE), CDC Atlanta Centers for Disease Control and Prevention en de Europese Commissie zullen als "keynote speaker" een presentatie verzorgen. Voor meer informatie over het doel en de doelgroep van de conferentie verwijs ik u naar bijlage 1. Het programma van de conferentie zend ik eveneens hierbij (zie bijlage 2).

Graag nodig ik u, mede namens mijn collega van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit uit om aan deze conferentie deel te nemen. Voor de bevestiging van inschrijving en praktische zaken kunt u terecht bij Boerhave Congress Office, Postbus 2084 2301 CB te Leiden.

De Minister Van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst
PDF
Doel en de doelgroep van de conferentie (nieuw venster)

Om het kamerstuk op te halen:

Zie het origineel