Vlaamse overheid

Voor het negende jaar op rij organiseert de Vlaamse overheid in samenwerking met de vzw Komimo (*) de 'Week van Vervoering'. Van 16 tot 22 september worden in heel Vlaanderen acties georganiseerd die de alternatieven voor de auto in het zonnetje zetten.

Het thema van de Week van Vervoering is dit jaar 'Tijd voor mobiliteit'. Tijd is immers een belangrijk criterium bij de keuze van een vervoermiddel.

Om ook het openbaar vervoer in deze context zo concurrentieel mogelijk te maken, werkt de Vlaamse overheid aan een goede doorstroming van het openbaar vervoer op haar wegennet, onder meer door het aanleggen van vrije bus- en trambanen en verkeerslichten- beïnvloeding ten voordele van het busverkeer. Ook De Lijn levert diverse inspanningen, onder meer door het streven naar optimale overstaptijden en degelijke informatie.

Maar natuurlijk moet ook u meewillen! Een degelijk aanbod alleen werkt niet. Veel mensen kiezen nog te vaak 'auto- matisch' voor de wagen om zich te verplaatsen. Tijdens de Week van Vervoering worden dan ook allerhande activiteiten op poten gezet om mensen te laten proeven van hoe het anders kan.

De mediacampagne van de Vlaamse overheid loopt van 23 augustus tot 20 september en bestaat uit een affichecampagne langs de Vlaamse wegen en twee radiospots. Zowel het affichebeeld als de radiospots spelen in op de 'verslaving' aan de wagen.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Week van Vervoering, vindt u vanaf eind augustus in de campagnekrant die gratis verspreid wordt in treinstations, Lijnwinkels, bibliotheken en gemeentehuizen. En ook op www.komimo.be vindt u het volledige programma.

Voor meer informatie over de mediacampagne kunt u terecht bij:
Sofie Vanhout
Communicatieverantwoordelijke
Administratie Wegen en Verkeer
Tel. 02-553 75 57
sofie.vanhout@lin.vlaanderen.be

(*) Komimo is een samenwerkingsverband van zes Vlaamse organisaties die werken rond milieu en/of mobiliteit: de Bond Beter Leefmilieu, de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers, de Fietsersbond, Langzaam Verkeer, Taxistop en de Voetgangersbeweging.