Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 31 augustus 2004

Computeraanpassingen voor mensen met een handicap

Activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke handicap De Rotonde organiseert samen met het Regionaal Patiënten/Consumenten Platform Midden-Holland een voorlichtingsavond over de mogelijkheden van de computer en computeraanpassingen voor mensen met een lichamelijke handicap. Deze avond vindt plaats op donderdag 16 september, van 19.00 tot 22.00 uur.

In april van dit jaar opende activiteitencentrum De Rotonde een internetcafé op maandag- en woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Hier kunnen mensen met een lichamelijke handicap uit de regio terecht. Begeleiders en cliënten geven bezoekers desgewenst uitleg over het gebruik van de computer en internet.
Op 16 september is er extra aandacht voor speciale computeraanpassingen voor mensen met een handicap. Locatiehoofd Wilmy Kersten: "We willen aandacht besteden aan de mogelijkheden voor mensen met een handicap. Maar ook willen we laten zien welke aanpassingen er zijn en hoe iemand daarvoor in aanmerking komt. Het is voor veel mensen moeilijk om hierin de weg te vinden, te weten bij wie je daarvoor moet zijn. Deze avond kan hen verder helpen. Begeleiders van De Rotonde geven samen met cliënten demonstraties van veelgebruikte aanpassingen en software. Bezoekers kunnen die aanpassingen en software zelf proberen."

Een aantal bedrijven en organisaties laat zien wat zij kunnen bieden: Project Handicap en Computer, MEE Midden-Holland, Stichting Gehandicapten.nl en Rednose. Bezoekers zijn welkom om hen vragen te stellen en met de vertegenwoordigers van verschillende organisaties te praten. Wie belangstelling heeft, is deze avond van harte welkom in het gebouw van De Rotonde aan de Zuidhoef 138 in Gouda. De toegang is gratis.

Gemiva-SVG Groep
Activiteitencentrum De Rotonde maakt deel uit van de Gemiva-SVG Groep. Die ondersteunt in Zuid-Holland ongeveer 800 mensen met een lichamelijke handicap of met niet-aangeboren hersenletsel in diverse woonvormen, activiteitencentra, ateliers, winkels en bij mensen thuis. Naast De Rotonde is in Gouda ook een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep: Woonvorm Gouda aan het Willensplein. De Gemiva-SVG Groep streeft ernaar dat mensen met een handicap een eigen plek hebben in de samenleving en aan die samenleving deel kunnen nemen.