Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Vijf praktijkvoorbeelden van mobility in de zorgsector

Wachtlijsten, bezuinigingen, personeelstekorten... Veel zorginstellingen zijn bezig met een efficiencyslag. Mobiele ICT-toepassingen ('mobility') gaan een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van een duurzame en transparante gezondheidszorg.

Het Mobility Platform nodigt u uit om met eigen ogen een aantal actuele praktijkvoorbeelden te zien over het gebruik van mobility in de zorg. U kunt de komende weken vijf verschillende cases bezoeken.

Wilt u een of meerdere praktijkvoorbeelden van Mobility in de zorg bezoeken, stuur dan een e-mail naar Maarten Klapwijk maarten.klapwijk@sterkwerk.nl of bel hem of zijn collega Harry Scholte op (010) 456 78 49.

Voor uw agenda

De cases die u in week 38 t/m 40 kunt bezoeken:

Roessingh Research & Development - donderdag 16 september 10:00 - 12:00 uur

Case Telecare - RRD Enschede

Huisartsen die tijdens hun weekend- of avonddienst op pad moeten naar een, voor hen onbekende, patiënt met een beroerte, krijgen via hun PDA meteen de voorgeschiedenis van de patiënt toegestuurd. Daardoor kunnen ze beter en sneller ingrijpen.

Case ExO-Zorg project - RRD Enschede
Revalidatie en RSI-training kan voor een belangrijk deel thuis plaatsvinden doordat gebruik wordt gemaakt van intelligente trainingsapparatuur die de patiënt voortdurend terugkoppeling geeft over zijn prestaties en voortgang. Professionele begeleiding op afstand en individuele bijstelling van de trainingsprogramma's worden gegarandeerd door gebruik te maken van adequate ICT middelen.

Case Thuiszorg IJmond - Beverwijk - vrijdag 17 september 11:00 - 13:00 uur Gebruik van PDA's in de thuiszorg door ruim 300 medewerkers, waarop tijdregistratie wordt gevoerd en contact met de back office mogelijk is. Een sterk punt van de gerealiseerde oplossing is de integratie met de back office systemen.

Case Antonius Ziekenhuis - Nieuwegein - woensdag 22 september 14:00 - 16:00 uur Elektronisch Patiënten Dossier / Digitaal operatieverslag

Case DeltaBouman - Rotterdam - tijdstip nader te bepalen, week 39 of 40 DeltaBouman is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (psychiatrie inclusief verslaving). Veldwerkers van DeltaBouman maken contact met verslaafden overal waar zij zich bevinden. Het doel is de patiënt te (laten) diagnostiseren en activiteiten te ondernemen die de leefomstandigheden stabiliseren. Via een GPRS-verbinding is het advies direct bekend.

Case Medisch Spectrum Twente - Enschede - (op aanvraag) Risicozwangeren worden thuis gemonitord d.m.v. draadloze technologie.

Over het Mobility Platform en zorg
Het Mobility Platform is opgericht om de markt voor mobiele ICT-oplossingen te stimuleren door het inzetten van gerichte communicatieactiviteiten en het vergroten van de kennis van mobiele ICT-oplossingen. Het Mobility Platform richt zich op de Nederlandse zakelijke markt als themagericht en pro-actief communicatieplatform.

De zorgsector is een van de speerpunten van het Mobility Platform, omdat daar met mobiele en draadloze communicatie aanzienlijke voordelen kunnen worden behaald. Er wordt ingezet op het stimuleren van mobiele en draadloze oplossingen in vier deelterreinen: Thuiszorg, Intensive Care/Trauma Zorg, Wireless Hospital en Zelfzorg. Daar liggen kansen om zowel de productiviteit als de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.

Meer informatie over het Mobility Platform is te vinden op www.mobilityplatform.nl