Politie Groningen

Regionaal College brengt werkbezoek aan Engeland (13/09/04)

Groningen 13-09-2004 -

Het Regionaal College brengt van 16 tot en met 18 september een werkbezoek aan het Engelse graafschap Lincolnshire. Het bezoek heeft ten doel kennis te nemen van diverse werk- en besluitvormingprocessen binnen en over de politie in Lincolnshire.

Het graafschap Lincolnshire is gekozen omdat dit gebied en de county police vergelijkbaar zijn met de politieregio Groningen. Lincolnshire bestaat voor het overgrote deel uit niet verstedelijkte gebieden met als stedelijke kern de (universiteits)stad Lincoln. Ook de Lincolnshire Police is net als de regiopolitie Groningen onderverdeeld in 3 politiedistricten en heeft een omvang en een problematiek die goed vergelijkbaar zijn met die in Groningen.

Tijdens de studiereis maken de leden van het Regionaal College kennis met de besluitvormingsprocessen aangaande de prioritering van het werkaanbod van de politie, de toedeling van politiecapaciteit, de gebiedsgebonden politiezorg en de invulling van de noodhulp. De deelnemers zullen gesprekken voeren met de burgemeester van Lincoln, de Chief Constable (korpschef) en de Lincolnshire Police Authority, vergelijkbaar met het Regionaal College.

In het Regionaal College hebben naast korpsbeheerder Jacques Wallage alle burgemeesters uit de politieregio en de hoofdofficier van justitie zitting.