Gemeente Delft

Aandacht voor verkeersveiligheid rond scholen

Op donderdag 16 september zijn de wethouders Grashoff en Torenstra aanwezig bij de Bernadette Mariaschool (aan het Verlaat 30) in Delft . Daar vragen het stadsgewest Haaglanden en 3VO aandacht voor verkeersonveiligheid die rond scholen ontstaat door het per auto halen en brengen van de kinderen. Namens beide organisaties zijn aanwezig mevrouw Van der Wel-Markerink en de heer Goos. Alle gasten arriveren om 08.15 uur per fietstaxi bij de school.

Om 08.30 uur zingen de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 op het plein een verkeerslied. Aansluitend gaan de beide Delftse wethouders in gesprek met de leerlingen van de groepen 7 en 8, die de onveiligheid rondom hun school onder de loep genomen hebben. De vertegenwoordigers van Haaglanden en 3VO kiezen het beste ontwerp voor een bord tegen dubbel parkeren en praten vervolgens met de groepen 5 en 6 over de resultaten van de verkeersweek op school.

Rond 09.10 uur vindt de afsluiting plaats met het oplaten van ballonnen en een optocht naar een gevaarlijk punt in de schoolroute (bocht Bonairestraat).

Voor nadere informatie
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015 - 260 2782)