Ingezonden persbericht


Rob Oudkerk leidt debat over vrijheid van meningsuiting

Theo van Gogh en Tweede-Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Marijke Vos (GroenLinks) gaan aanstaande donderdag 16 september om 20.00 uur met elkaar in debat over vrijheid van meningsuiting. Het debat, 'Zijn er grenzen aan vrijheid van meningsuiting?', dat geleid wordt door Rob Oudkerk, vindt plaats in de CREA Theaterzaal aan het Turfdraagsterpad 17.

De Amsterdamse linkse politieke jongerenorganisaties (ROOD, Dwars en JS) vinden het belagrijk om de discussie over hoever de vrijheid van meningsuiting gaat levend te houden onder jongeren. De opzet van de avond is dan ook zo gepland dat het aanwezige publiek alle gelegenheid heeft om zijn of haar mening over dit onderwerp duidelijk te maken aan de panelleden. De discussies worden gevoerd aan de hand van verschillende onderwerpen die allemaal met het hoofdthema 'vrijheid van meningsuiting' te maken hebben.

Naast de vraag of zij vinden dat er grenzen zijn aan vrijheid van meningsuiting, praten de panelleden en het publiek over muziek, religie en publieke figuren. Zijn de regels over vrijheid van meningsuiting anders voor verschillende mensen? Mag een kunstenaar meer of minder dan een politicus? Is het voor een religieus leider geoorloofd om haat te prediken? Bij elk onderwerp zal besproken worden wat, volgens het panel en het publiek, wel en niet gezegd mag worden.

Naast het panel hebben de politieke jongerenorganisaties ook verschillende andere groepen uitgenodigd om in de zaal te komen zitten. Hierbij is vooral gezocht naar organisaties met een specifieke culturele of idealistische achtergrond. De organisatie hoopt dat de combinatie van de aanwezigheid van de Kamerleden, Theo van Gogh en deze verschillende groeperingen tot pittige discussies zal leiden. Rob Oudkerk lijkt hierbij de perfecte persoon om de discussies in goede banen te leiden.
---

Noot voor de redactie,