C/TAC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 14 september 2004

Ctac bundelt ervaring en expertise in boek

SAP-dienstverlener Ctac heeft haar uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van maatwerk applicatie-ontwikkeling in ABAP gebundeld in een boek met de titel "Enhancing the quality of ABAP developments". Vier ervaren Ctac consultants hebben in het afgelopen jaar gewerkt aan het ca. 500 pagina's tellende boek dat zal worden uitgegeven door SAP Press - de uitgever die verantwoordelijk is voor de publicatie van alle officiële SAP-publicaties. Het boek beschrijft vele ervaringen met, en adviezen voor de ontwikkeling van maatwerk applicaties in SAP en is bedoeld als praktisch naslagwerk voor ABAP-ontwikkelaars. Op 16 september zal de eerste uitgave officieel worden uitgereikt aan Bart Hogendoorn, directeur van SAP Nederland.

Maatwerk applicatieontwikkeling in SAP's eigen ABAP ontwikkeltaal is bij vrijwel elke implementatie van SAP aan de orde. In grote omgevingen kan dit oplopen tot vele honderden maatwerkapplicaties, hetgeen zich vertaalt in vele honderden mandagen werk. De kwaliteit van maatwerk applicatieontwikkeling bepaalt mede de beschikbare functionaliteit, de performance en de onderhoudbaarheid van een SAP-implementatie. Daarmee is de kwaliteit van applicatieontwikkeling een essentieel aandachtspunt voor elke SAP ontwikkel- en beheerorganisatie.

Applicatie-ontwikkeling (maatwerk) van SAP-systemen is één van de onderdelen van de SAP-dienstverlening van Ctac. Binnen Ctac houden zich diverse consultants uitsluitend bezig met SAP-applicatieontwikkeling. De diepgaande expertise en de jarenlange ervaring, opgedaan bij een groot aantal SAP-klanten heeft Ctac nu samengebracht in dit boek.

Om de inhoud van het boek verder naar buiten te brengen organiseert Ctac in de komende periode verschillende activiteiten voor SAP-gebruikers, zoals een Masterclass en een speciale Roadshow.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie van SAP systemen, optimalisaties van bestaande SAP-systemen en beheer van SAP-systemen. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring van Ctac behoren meer dan 100 organisaties in handel, industrie, retail, zakelijke dienstverlening, (semi-) overheid en universiteiten. Ctac had per 30 juni 2004 114 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.



C/TAC