Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 september 2004 nr.224

Tijdelijke afsluiting deel Fazantlaan

Op donderdag16 september zal het deel van de Fazantlaan, tussen de Reigerlaan en de Eksterlaan, ter hoogte van de Saltoschool gedurende een periode van vier maanden bij wijze van proef worden afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen deze afsluiting wel passeren.

De afsluiting van de Fazantlaan is onderdeel van het Verkeersplan Villapark dat door Adviesbureau SOAB in overleg met de Stichting Laak Alert en de gemeente Eindhoven is opgesteld. In november 2002 heeft er een inspraakavond plaats-gevonden. Hierbij is gebleken dat er veel discussie is over het nut en noodzaak en de effecten van deze afsluiting.

Daarom heeft de Raad van de gemeente Eindhoven besloten dat de Fazantlaan eerst tijdelijk zal worden afgesloten waarna na evaluatie besloten wordt of de Fazantlaan definitief afgesloten wordt.

De tijdelijke afsluiting zal op een aantal aspecten beoordeeld worden waaronder de verkeersveiligheid, de kwaliteit van de woonomgeving, de wijziging van de verkeerscirculatie, het gedrag van het verkeer en de oversteekbaarheid. De ervaringen van omwonenden, gebruikers en ouders en leerkrachten van de Saltoschool worden bij de evaluatie betrokken.

© 2004 Gemeente Eindhoven