NMBS

Overweg Herseltsesteenweg (Aarschot) dicht voor vernieuwing

14/09/2004

Van donderdag 16 september tot en met woensdag 29 september gaat de overweg aan de Herseltsesteenweg dicht voor het wegverkeer. Autos volgen de wegomlegging langs de Gijmelsesteenweg.

Wegens de nabijheid van scholen maakt de NMBS het voor de fietsers en voetgangers zo gemakkelijk mogelijk. Voor hen zal op weekdagen een doorgang worden gemaakt, zodat ze met de fiets aan de hand de overweg van de Herseltsesteenweg kunnen oversteken. Hierbij moet vanzelfsprekend de overwegsignalisatie worden gerespecteerd.

Tijdens het weekend van 18 19 september wordt het eerste spoor aan de overweg volledig vernieuwd. Het volgende weekend is het andere spoor van de verbinding Aarschot-Diest aan de beurt. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om spoorstaven in de omgeving te vervangen. Dit werkschema beperkt de hinder voor de reizigers. Ook voor de goederentreinen is dit de beste werkwijze.

Op de druk gebruikte overweg worden nieuwe zware vloerplaten gelegd. De vernieuwing verbetert het comfort voor het trein- en wegverkeer.