Socialistische Partij

Acties tegen de sociale achteruitgang

14-09-2004 * Een hete herfst is beloofd, en die zal er ook komen. Althans als het aan Keer Het Tij (met daarin de SP) en de vakbonden ligt. Op het programma staan verschillende manifestaties en activiteiten waar iedereen zich bij kan aansluiten. Hoeft de verzorgingsstaat van u ook niet verder uitgekleed? Kom in verzet tegen dit kabinet!

Naast Verdonk, die de tweede kamer plechtig verzekerde dat bij het uitzettingsbeleid geen gezinnen uiteen zouden worden gescheurd, maar daar toch gewoon mee door gaat. Naast Hogervorst, die de bureaucratie in de zorg alleen maar groter maakt met zijn onzinnige plannen. Naast Remkes, die oproept mensen een doodschop te verkopen om vervolgens te gaan zitten preken over gebrek aan normen en waarden. Naast Kamp die ondanks alle bezwaren en massale protesten van de Iraakse bevolking blijft volhouden dat de Nederlandse troepen in Irak een belangrijke missie hebben te vervullen. Naast Bot die Sharon uitnodigt als bevriend staatshoofd terwijl er een muur staat die het apartheidsregime nooit had durven optrekken. Naast zoveel onvermogen en onbeschoftheid spant het economisch kernkabinet de kroon met een ongekend afbraakbeleid. WW, WAO, Prepensioen, loslaten van de bindend verklaarde CAO, etc. etc.

Een hete herfst gaat het worden.

De vakbonden en de 500 organisaties verenigd binnen Keer Het Tij hebben de handen ineen geslagen. De pijlen zij gericht op het asociale beleid van de regering Balkenende.

Donderdag 16 september, 19.30 uur flyeren in de Langestraat Alkmaar.

Zaterdag 18 september politieke markt in de Langestraat; 13.00 uur tot 15.00 uur (verzamelen huis van zessen om 12.30 uur).

Maandag 20 september, de dag voor prinsjesdag, demonstratie "Een brug te ver" op de Coolsingel in Rotterdam. Start Noordereiland om 12.00 uur. Start Wilhelminaplein 12.30 uur. De presentatie op de Coolsingel is in handen van Carrie. Sprekers: Lodewijk de Waal (FNV), Doekle Terpstra (CNV). Ad Verhoeven (MHP), Jan Marijnissen (SP), Wouter Bos (PvdA) en Femke Halsema (GroenLinks).

Woensdag 22 september. Actiekaravaan van de bonden doet om 09.30 Den Helder aan (Julianaplein) om vervolgens naar het Canadaplein in Alkmaar te gaan waar van 13.30 uur tot 15.00 uur een manifestatie wordt gehouden.

- Neem een snipperdag.

- Verschuif uw werktijd in overleg met uw werkgever.
- Organiseer met uw bond een werkonderbreking op het bedrijf.

Donderdag 23 september, 19.30 uur flyeren in de Langestraat Alkmaar.

Zaterdag 25 september politieke markt in de Langestraat; 13.00 uur tot 15.00 uur (verzamelen huis van zessen om 12.30 uur).

Donderdag 30 september, 19.30 uur flyeren in de Langestraat Alkmaar.

Zaterdag 2 oktober Grote demonstratie in Amsterdam, startsein voor een actieperiode totdat het kabinet valt. Start 11:30 uur op de Dam in Amsterdam. Aansluitend een demonstratie op het Museumplein.