Provincie Flevoland




Statencommissie brengt bezoek aan Hanzeweg

De Statencommissie Werk brengt donderdag 16 september aanstaande een bezoek aan de Hanzeweg in Dronten. De Statencommissie doet dit op uitnodiging van de bewoners van deze locatie. De bewoners zijn het namelijk niet eens met de plannen van de provincie om het tracé N23, Lelystad-Kampen, te verbeteren door middel van de aanleg van een dubbelbaansweg. De leden van de Statencommissie Werk gaan graag in op de uitnodiging om samen met de bewoners overleg te voeren over de specifieke problemen.

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over de Hanzeweg. Zo wordt er op dit moment onder andere nagedacht over de aanleg van een rechtstreekse verbindingsweg van Alkmaar naar Zwolle. De bewoners van de Hanzeweg hebben hun twijfels bij de voorlopig gekozen plannen van de provincie voor een dubbelbaansweg. Zij vrezen dat zij, als gevolg van onteigening, zowel economisch gezien als op het gebied van woongenot schade zullen ondervinden. Bovendien wijzen de bewoners op het feit dat een dubbelbaansweg zonder aanvullende voorzieningen bij Roggebotsluis, zoals ondertunneling, tot opstoppingen zal leiden.

Voorafgaand aan het bezoek aan de Hanzeweg zal er tevens een informatieve excursie plaatsvinden naar diverse provinciale wegen om te kijken naar de onderhoudstoestand van die wegen. Op deze wijze krijgen de Statenleden een indruk van de schade die is veroorzaakt door weersomstandigheden.

De opgedane informatie zal betrokken worden in het verdere besluitvormingsproces van de provincie.