FNV

Balie-debat FNV en E-Quality over levensloop

Aan de vooravond van de introductie van een levensloopregeling organiseren de vakcentrale FNV en kenniscentrum voor emancipatie E-Quality op donderdag 16 september het debat 'Leve de Levensloop' in de Balie. Over de inhoud en uitwerking van de levensloopregeling zijn de meningen verdeeld.

Agnes Jongerius, vice-voorzitter van de FNV discussieert onder andere met Jan Willem van den Braak van VNO-NCW en CDA-Kamerlid Myra Koomen. Het nieuwe levensloopbeleid wordt ook door vertegenwoordigers van de politieke jongerenorganisaties JOVD, CDA Jongeren en de Jonge Socialisten langs de meetlat gelegd. Verder spreken Patricia Colette (Vrouwenalliantie) en Joop Schippers (Universiteit van Utrecht).

Namens E-Quality presenteert beleidsmedewerker Alexandra van Selm feiten en cijfers over de consequenties van de levensloopregeling voor vrouwen en mannen van uiteenlopende etnische achtergronden en leeftijden. Het debat wordt afgesloten met een samenvatting van de resultaten door E-Quality medewerker Willemien Ruygrok.

Het debat 'Leve de Levensloop' begint om 19.3 0uur.Detoegangis gratis. Aanmelden kan via: persvoorlichting@vc.fnv.nl of info@e-quality.nl
Adres De Balie: Kleine-Gartmanplantsoen 16, Amsterdam

Meer informatie:
FNV Voorlichting: Richard Gielen 020 5816 555
E-Quality: Marit van Overschot 06 20 442839 (gegevens onder embargo verkrijgbaar)

15 sep 04 14:07