Ingezonden persbericht


13c3c99.jpg

STUDIO NMO, DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2004 TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747AM

Sabra & Shatila, 22 jaar later

Donderdag 16 september is het precies 22 jaar geleden dat in de Palestijnse vluchtelingenkampen van Sabra en Shatila (bij Beiroet) een massaslachting plaatsvond. Ariël Sharon, toen minister van defensie en nu premier van Israël, is destijds door een onderzoekscommissie verantwoordelijk gesteld, maar vervolging bleef - ondanks vele pogingen daartoe - altijd uit. Nu Sharon in oktober een officieel staatsbezoek aan Nederland brengt, neemt de kritiek op zijn beleid en de roep om gerechtigheid weer toe.

Studio NMO bericht vanuit Beiroet, waar een herdenking plaatsvindt. Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) geeft een reactie in de studio. Dyab Abu Jahjah vertelt over de genocide-aanklacht van Sharon voor de Belgische wetgeving. Farah Karimi (Groen Links) licht haar motie toe waarin ze vraagt om een vooronderzoek van het OM naar het schenden van de Geneefse Conventie door de regering van Sharon.

Afgelopen vrijdag aanvaarde prof. Abdulkader Tayob zijn leerstoel Sociale processen in de moderne Islam . In studio NMO ter gelegenheid van zijn oratie een interview met Tayob over het spanningsveld tussen de islam en de (post)moderniteit.

Bert ter Hoeve

Coördinator radio

035-6252932

bert@nmo.nl

nb. de nederlandse moslim omroep zendt in het nieuwe seizoen uit op nieuwe tijden:

vanaf 6 september 2004 iedere dinsdag, donderdag & vrijdag tussen 16.00 en 17.00 op 747am