CDA

CDA
15-09-04
16 september, 11.30 uur: Presentatie WI-rapport over arbeidsmarkt Met minister Maria Van der Hoeven (OCW&W), Gerda Verburg

(vice-voorzitter CDA-fractie Tweede Kamer) en Gertrude Visser-Van Erp (beleidsmedewerker Onderwijs MKB-Nederland). Zij zullen op het rapport reageren.

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA presenteert donderdag 16 september a.s. om 11.30 uur in perscentrum Nieuwspoort (Van der Poelzaal) het rapport "De ontbrekende schakel - leerrechten als verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt

De EU heeft in maart 2000 in Lissabon uitgesproken dat Europa in 2010 de meest dynamische kenniseconomie ter wereld moet zijn. Die kenniseconomie vraagt een hoger kennisniveau van de bevolking. Een leven lang leren wordt steeds belangrijker, vanwege de dynamiek van de arbeidsmarkt, de snelle veroudering van kennis en snelle veranderingen in de samenleving. Dat vraagt weer om een daarop toegesneden onderwijsstelsel waarin de leerloopbaan van de student/leerling centraal staat. Dit dient vorm te krijgen in individuele leerrechten. In het WI-rapport wordt het systeem van leerrechten verder uitgewerkt.

Het rapport is geschreven door een WI-commissie onder voorzitterschap van prof. Dr. Kees Koedijk (in het dagelijks leven hoogleraar Financieel Management aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam). Koedijk zal het rapport presenteren.

Onderwijsminister Maria van der Hoeven, vice-fractievoorzitter Gerda Verburg en Gertrude Visser (beleidsmedewerker Onderwijs MKB-Nederland) gaan vervolgens op het rapport in.

Het rapport is vanaf donderdag 16 september a.s. 8.30 uur beschikbaar op het CDA-bureau aan de dr. Kuyperstraat 5 te Den Haag en bij de Afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie.

Op de tekst rust een embargo tot donderdag 16 september 11.30 uur.