Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht woensdag 15 september 2004

Week van de Vooruitgang - Autovrije Zondag:
Fietstocht en wandeltochten door Meerssen

De week van 16 t/m 22 september staat landelijk in het teken van de 'Week van de Vooruitgang'. In deze week worden de problemen van het groeiend autoverkeer onder de aandacht gebracht. In heel het land vinden allerlei activiteiten plaats rondom dit thema (zie www.weekvandevooruitgang.nl). Op zondag 19 september is de jaarlijkse autovrije zondag.

Autovrije zondag
In de gemeente Meerssen wordt ook aandacht besteedt aan deze autovrije zondag. Op zondag 19 september wordt een fietstocht en enkele wandelroutes georganiseerd. De fietstocht doet alle woonkernen van de gemeente Meersen aan en heeft een totale lengte van 26 kilometer. Daarnaast zijn er in elke kern wandeltochten.

Fietstocht en wandeltochten
Mensen die op de autovrije zondag 19 september willen deelnemen aan de fietstocht of wandeltochten, kunnen tussen 10.00-18.00 uur starten op een van onderstaande locaties:

Geulle: Café 't Centrum, Hulserstraat 89
Ulestraten: Gemeenschapshuis D'n Huppel, Dorpstraat 1 Bunde: Café Regina, Agnesplein 3
Meerssen: Café-zaal De Keizer, Markt 14

Bij deze horecabedrijven kunnen deelnemers gratis de folders afhalen met de fietsroute en wandelroutes (per kern). Op enkele locaties langs de routes staan stands van het regioproject Hartslag Limburg, Milieudefensie en IVN om informatie te verstrekken.