Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 16 september 2004

(

Leiden - Auto te water
Een 19-jarige automobiliste uit Leiden raakte op donderdag 16 september rond 01.45 uur van de Kanaalweg en kwam terecht in het water van de Vliet. De vrouw zag zelf kans uit de auto te komen en op de kant te klimmen. Met onderkoelingsverschijnselen werd zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet daar van haar een bloedproef om vast te stellen of de vrouw gedronken had.

Leiden - Vrouw op oversteekplaats aangereden
Een 74-jarige vrouw uit Leiden werd op woensdag 15 september rond 08.35 uur op een oversteekplaats in de Oosterkerkstraat aangereden door een 47-jarige automobilist uit Oegstgeest. De man verklaarde te zijn afgeleid door iemand die bij een bushalte rare bewegingen stond te maken. Toen hij weer voor zich keek liep de vrouw enkele meters voor de auto op het zebrapad. Met been- en hoofdletsel werd de vrouw overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwkoop - Politie houdt verdachte van mishandeling aan
De politie hield op woensdagavond 15 september rond 20.00 uur in Nieuwkoop een 36-jarige inwoner uit die plaats aan als verdachte van het mishandelen van een 72-jarige plaatsgenoot. De twee kwamen elkaar op de Achterweg tegen en na een korte woordenwisseling viel de verdachte zijn plaatsgenoot aan. Hij gooide hem op straat en sloeg en schopte hem enkele malen. Omstanders wisten de 72-jarige man te ontzetten. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte later op de avond weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn - Brand in woning
Op woensdag 15 september ontstond rond 08.25 uur brand in een woning aan de Rigolettohof. Een prullenbak op de 1e etage had vlam gevat en veroorzaakte een grote rookontwikkeling. De 30-jarige bewoonster die op de zolder verbleef raakte door de rook ingesloten. Zij werd door de brandweer uit de woning gehaald. Met ademhalingsklachten werd zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De prullenbak vatte vermoedelijk vlam door weggeworpen niet geheel gedoofde sigarettenpeukjes.

Bodegraven - Auto te water
Een 24-jarige automobilist uit Amsterdam raakte op woensdag 15 september rond 13.50 uur van de Oud Bodegraafseweg en kwam tot stilstand in een sloot naast de weg. De man bleef ongedeerd maar haalde een nat pak. De automobilist raakte van de weg bij een uitwijkmanoeuvre voor een tegenligger. Daarbij kwam hij in de berm en vervolgens het water.

Gouda - Politie treft vuurwapen aan
De politie trof op woensdag 15 september rond 07.30 uur in een woning aan de Herenstraat een vuurwapen, munitie en een traangasbusje aan. De politie deed deze vondst bij een controle op het bezit van illegale wapens. De controle vond plaats naar aanleiding van politie-informatie. De wapens zijn inbeslaggenomen. Tegen de 38-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.


----------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --