---

Nieuwsberichten
---

Foto: De verborgen schat in de koelbox van de Leomarie (foto: Kustwacht NA&A)

Tweemaal raak voor Kustwacht in de West

15-9-2004 11:51:00

De Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba heeft weer enkele successen gescoord. Dinsdagmiddag (14 september) nam ze 172.000 Amerikaanse dollars in beslag die, gelet op de plek waar het geld werd gevonden, vermoedelijk verband houden met criminele activiteiten. De nacht erop onderschepte ze een bootje dat vijftien illegalen aan land had gezet op Aruba.

De gevonden dollars zaten verstopt in de dubbele bodem van een koelbox aan boord van de "Leomarie". Dit barkje werd aangehouden tijdens een routinecontrole en wegens onregelmatigheden opgebracht naar de Kustwachtsteiger. Tijdens een grondige inspectie van douanerecherche. Politie en het Recherche Samenwerkingsteam kwam de verborgen schat aan het licht.

De onderschepte go-fasthad net vijftien illegalen afgezet in de Commandeursbaai toen hij werd betrapt door de Kustwachtcutter Panter. De kapitein legde een bekentenis af en direct daarop is in het betreffende gebied een speurtocht opgezet. Tien personen zijn inmiddels aangehouden, naar de overige vijf wordt nog gezocht. Fotos: Kustwacht NA&A. Foto: De boot die de illegalen vervoerde, ligt aan de ketting (foto: Kustwacht NA&A)

Nieuws Nieuwsberichten