57d8b0e.jpg

EDS Nederland: "Goede vooruitzic hten laatste kwartaal en 2005"

ICT-dienstverlener zoekt weer nieuwe medewerkers

Capelle a/d IJssel, 16 september 2004 - EDS, één van de grootste ICT-dienstverleners van de wereld, ziet de Nederlandse markt voor IT-diensten momenteel weer sterk aantrekken. In eerste instantie zal EDS Nederland door eerder ingezette efficiencyslagen deze groei opvangen met verbeterde processen en intern gerealiseerde efficiency. Als de marktvraag blijft toenemen is de verwachting dat het bedrijf ook weer actief op zoek gaat naar nieuwe medewerkers.

Algemeen Directeur Coks Stoffer: "Het afgelopen jaar stond in het teken van een nadrukkelijke focus op het verbeteren van onze concurrentiekracht en de manier waarop we onze klanten bedienen (delivery). Internationaal betekende dit dat EDS wereldwijd een aantal werknemers heeft moeten laten gaan. Nederland was echter een uitzondering en uiteindelijk zijn hier helemaal geen collectieve ontslagen gevallen. Onze mensen bleken ook op andere plaatsen goed inzetbaar en daarnaast bleek de hoeveelheid werk die wij hadden voldoende groot om ook bij een grotere efficiency deze mensen nog steeds nodig te hebben. We hebben op dit moment zelfs zoveel werk dat er nog steeds een groot aantal externen (contractors) voor ons actief is. Ook daardoor zijn we extra flexibel waar het de arbeidsmarkt betreft en hebben we ruimte om voor nieuwe deals ook nieuwe mensen aan te trekken."

In 2003 en 2004 had EDS ook te maken met de instroom van een groot aantal medewerkers van ABN AMRO. Stoffer: "Bij EDS kunnen we de ICT-professional een dermate gevarieerd professioneel werkveld bieden dat er altijd uitdagende nieuwe functies beschikbaar zijn."

Nieuwe contracten
In juni dit jaar tekenden EDS en Achmea ook een nieuw tienjarig IT outsourcing-contract met betrekking tot het outsourcen van het pensioenadministratiesysteem van het verzekeringsbedrijf van Achmea. Het betrof hier meer dan 1 miljoen polissen van de Achmea Business Units Pensioenen, Particulieren en Intermediair. Voor de implementatie, exploitatie en beheer werd EDS gecontracteerd voor de duur van tien jaar. Hierbij ondersteunt EDS Achmea bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe systeem. Het zijn dergelijke langjarige overeenkomsten waardoor EDS ook met zekerheid kan zeggen dat er ook de komende jaren meer dan voldoende werk in Nederland blijft. Tevens zijn additionele contracten gesloten met grote bestaande klanten als ABN AMRO, AEGON, Nederlandse Spoorwegen en Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Offshoring
Coks Stoffer: "Het fenomeen offshoring heet bij EDS niet voor niets 'best shoring'. Het is niet een kwestie van het doorschuiven van werk naar lagelonenlanden, maar eerder van het onderbrengen van activiteiten naar plaatsen waar deze het best kunnen worden uitgevoerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat consultancy, business development en bepaalde delivery centers gewoon in Nederland blijven of zelfs hiernaartoe komen. Daarnaast biedt offshoring ook extra kansen, omdat we met onze wereldwijde aanbod op dit gebied meer kunnen bieden dan onze concurrentie die dat internationale schaalvoordeel niet heeft."

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.



Ingezonden persbericht